
Tämä resepti syntyi halustani yhdistää kermaisen vaniljainen pannacotta ja raikkaat mansikat. Mansikoista tuli täyte ja pannacotasta sen päälle paksu kiille. Mansikoiden tilalla voi käyttää muutakin marjaa (vähennä tällöin liivatteen määrää tarpeen mukaan).
Samalla kokeilin ensimmäistä kertaa Candy melts -nappeja (ikään kuin suklaata, joka on tehty koristelukäyttöön). Brunbergin tumma suklaa on mainiota, kun haluaa tehdä ruskeita suklaakoristeita, mutta valitettavasti valkosuklaa ei ole a) kovin kestävää eli koristeet saattavat lösähtää huoneenlämmössä b) värjättävissä kuin pastellisävyihin. Candy meltsejä saa eri väreissä, se on yhtä helppoa käyttää kuin suklaa, kestää hyvin ja on kaiken lisäksi tosi hyvän makuista (maut vaihtelevat värin mukaan). Pakko myöntää, että tämä oli kivoin uutuus, jota olen saanut vähään aikaan testata. 🙂
Pohja:
200 g Domino Pink -keksejä, Domino Original -keksejä tai Domino Mansikka -keksejä
50 g voita tai margariinia
Täyte:
8 liivatelehteä
2 valkuaista
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
5 dl (n. 500 g) mansikkasosetta
Pannacotta-kerros:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl kevytmaitoa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko tai ¼ tl vaniljajauhetta
Koristelu:
100 g punaisia Candy melts -nappeja
1 ½ dl Flora Vispiä
2 tl vaniljakreemijauhetta
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai käytä irtopohjaista sydänvuokaa). Murskaa pinkit Dominot kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja sokeri. Soseuta mansikat. Mittaa 2 dl mansikkasosetta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kuumenna seosta hieman uudelleen, jotta liivatteet sulavat soseeseen. Sekoita liivate-mansikkasose ja loput soseesta täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Laita pannacotta-kerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, kevytmaito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Vaihtoehtoisesti lisää kattilaan vaniljajauhe. Keitä kunnes seos kiehahtaa. Mikäli käytit vaniljatankoa, poista puolikkaat kattilasta ja kaavi joukkoon siemenet tangon sisältä. Sulata joukkoon liivatteet. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kermapursotuksin. Kts. pursotusmallistosta malli ”pallurat rivissä”. Kts myös erillinen kermavaahto-ohje.
Sulata Candy melts -napit kuten suklaa: laita napit lautaselle ja lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen, kunnes napit ovat sulaneet tasaiseksi massaksi.
Lusikoi massa kulmasta auki leikattavaan pakastuspussiin tai pursotuspussiin, jossa on 2 mm kokoinen kirjoitustylla. Pursota kuviot leivinpaperin päälle (alla on hyvä olla tasainen alusta, kuten leikkuulauta) ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Irrota koristeet varovasti leivinpaperista ja asettele kakun päälle. Katso malleja suklaakoristeohjeesta.
nalamuru
Toffeetonttu: Leipomoista löytyy ainakin monia mukavia hyydykekakkuohjeita, jos et kinuskikissan ohjeista löydä sopivaa. Esimerkiksi tämä kakku-koiran ohje on minusta yllättävä http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/kakku-koira/moussekakku/
Toffeetonttu
Kuinka monelle kakusta on?
Rippijuhlat tulossa ja mielenkiintoinen ja yllättävä juustokakku ohje hakusessa joka olisi hyydytettävä ei uunissapaistettava koska keikausjuustokakku vei jo sen paikan. Joten samalla tietääkö kukaan mitään hauskaa yllättävää juustokakku ohjetta?
annipauliina: itse olen käyttänyt samoja määriä pakaste- ja tuoreiden marjojen kanssa. En ole huomannut isoja eroa, tosin toki mansikoiden mehukkuus voi vaihdella tuoreidenkin marjojen välillä. Yhtä enempää en uskaltaisi vähentää.
Tästä tulee kyllä meille juhannuskakku, mutta miten käy liivatteiden määrän jos käyttää ihan tuoretta mansikkaa? Nyt kun sitä saa niin pakko käyttää 😀 Kiitos etukäteen!
Aivan ihanan ja suloisen näköinen kakku kyllä! Seuraavan kerran kun tilaan leipomisjuttuja, tilaan kyllä nuita värikkäitä candy meltsejä. 🙂 KIITOS jälleen kivasta ja erilaisesta koristeluideasta!
NELLISI:
Kyllä, liivatteet sekoitetaan suoraan pannacottaseokseen. Samalla koko ajan sekoittaen niin, ettei liivatteille jää mahdollisuutta jähmettyä ;-).
Nyt vähän tyhmä ja kiireellinen kysymys. Laitetaanko pannacotan liivatteet vain tuohon koko määrään sekoittaen? Yleensä lämmitetään pieni osa, johon liivatteet sekoitetaan ja se sitten nauhana sekoitetaan loppuosaan. Eihän liivatteet klönttiinny, jos ne läväyttää kaikki kerralla koko pannacotta-aineksiin? Pitäisi tällainen tehdä viikonlopuksi miehen synttäreille 🙂
MININA:
Domino Mansikka voisi sopia tähän paremmin kuin hyvin. Mansikka on varmaan korvannut Pinkin. 🙂
HANAJIMA:
Värjättyä valkosuklaata voi käyttää pursotuksissa, mutta sillä ei saa sellaisia kestäviä koristeita, jotka pysyvät muodossaan. Candy meltsejä ei voi tässä mielessä korvata muuten kuin onnistumalla suklaan temperoinnissa.
Confettihan toimii netissä, tuolta etusivulta pääsee kaupan ovesta sisään. 😉
Ja toivottavasti Confetti hoksaa alkaa miettiä haaraliikettä teidän suunnalle! 🙂
Tätä ihanuutta tarjoilin pari viikkoa sitten tyttäremme 1v-synttäreillä. Tosin mistään en löytänyt Domino Pink-keksejä, ne piti korvata tavallisilla Domino-mansikkakekseillä. Olisiko Pinkkien valmistus lopetettu? Ja myös täytettä tuunasin vähän vadelmalla (kolmasosa vadelmasurvosta), tuli raikas yhdistelmä.
Ihana koristelu. Asun kuitenkin melko kaukana lähimmästä Confetista, joten voiko Candy Melts-napit korvata jollain, vaikka värjätyllä valkosuklaalla? (Tai jos joku voisi pyytää Confettia avaamaan haaraliikkeen Raaseporin seudulle. :D)
BERNET:
Koska Kinuskikissa näkyy päiväyksestä päätellen tehneen kakun helmikuussa, niin hänenkin mansikkansa täytyi olla pakastettuja. Siis ihan ohjeen mukaan voit toimia. Toivottavasti pakastemansikat nyt tottelevat liivatetta. 🙂
Hei.
Ajattelin kokeilla tehdä tätä herkullisen näköistä kakkua tyttäreni syntymäpäiville. Nyt haluaisinkin vain kysyä, että jos teen tuon mansikkatäytteen pakastetuista mansikoista, niin täytyykö liivatteiden määrää lisätä? Joskus tein täytekakkuun täytteeksi mansikkamoussea ja ohjeen liivatemäärällä täyte ei kunnolla hyytynyt, vaan alkoi leikatessa valua ulos :/ Epäiin tuolloin sen johtuvan pakastemansikoista.
Osaisiko viisaammat siis antaa aloittelevalle leipurille vinkkiä? Kiitos jo etukäteen. Ja kiitokset Kinuskikissalle aivan mahtavista leivontasivuista 🙂
INKKU_926:
Täytteineen päivineen murskataan. 🙂
Tosi kaunis kakku!! Pohjaksi laitetaan vaaleanpunaisia dominoja, niin murskataanko myös se täyte niistä sekaan?
Tämä kakku keräsi kiitosta raikkautensa ansiosta reilu viikko sitten olleilla synttäreillä. Maltan tuskin odottaa kesää, jolloin pääsen tekemään tätä uudestaan, tuoreilla mansikoilla!
Tein tämän ihanan raikkaan kakun ystävälle, otin täytteestä pikkutilkat sivuun maistiaiseksi, ja ai että on hyvää! Kiitos tästäkin reseptistä!
SUKLAANAPPI:
Mansikan voit korvata esim. mustikalla tai vadelmalla, tai muulla mielimarjalla. Säädä sokerimäärä marjan happamuuden mukaan.
Vaniljasokeri, -jauhe, -tanko? Tietoa ja vastaukset kysymyksiisi löytyy täältä:
http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-vaniljajauhe/?ref=25
Vaniljajauheen tai tangon tilalla voisi varmaan käyttää myös vaniljasokeria? Pitäisikö sitä laittaa minkä verran? Oletko tätä kakkua kokeillut millä muilla marjoilla? Mikä olisi sopiva? Kävisiköhän esim. mustikka tai mustaviinimarja? 🙂
Olet tällä alalla suurin idolini, ja kun sain työtarjouksen tehdä kolme kakkua eräisiin rippijuhliin, tulin suoraan tänne etsimään ohjeita… mm tähän ohjeeseen päädyin ja iiiso kiitos; valtavasti kehuja ja yksi uusi työtarjous! ^^ Vaikka miten toistelisin kiitosta niin riittävästi en voi koskaan kiittää siitä että pidät näitä sivuja yllä ja jaat tietojasi =)
Terveisin 16-vuotias ihailija
Tässä nyt kommentointia kommentteihinne, monet pitkänkin ajan takaa. Anteeksi ”pieni” viivästys! Parempi myöhään…, päteeköhän se edes enää? Kokeillaan, löytääkö joku vielä omansa!
WELANDRA: Tule, tule, hyvä kakku! Ja sehän tuli. 🙂
MUMMELI:
Sinun kannattaa varmaan mennä kurkistamaan Kinuskifoorumille. Viepä kysymyksesi Pulmapalstalle. Muistelisin, että liivatelehdistä ja niiden korvikkeista siellä on jo saatettukin kirjoitella. Kinuskifoorumi on oikea ideapankki.
POIRE:
Toivottavasti pakastaminen onnistui.
JEN:
Pohjan päälle täyte ja jääkaappiin 3 tunniksi. Sitten vasta pannacottakerros, ja taas 3 tunniksi. Näin se menee, eli ihan hetkessä ei tätä kakkua pysty pöytään taikomaan! 🙁
ELISA:
Sydänvuoka on ostettu Confetista.
ANNINA ja MIK86 ja NNIKA:
Hyvää yrititte, mutta hittejä tuli! 🙂
KAKUNYSTÄVÄ:
Yllättävää kuulla, mutta kiitos kun kerroit. Onko tämä nyt se kuuluisa poikkeus säännöstä juustokakkujen pakkaskestävyydessä? Saattaa johtua siitä, että täytteessä on niin paljon ihan juoksevaa kevyttä nestettä, joka hyydytetään. Vain rahka on tukevampaa tavaraa. Pakastuksesta toipuminen ei näköjään sitten onnistu takuuvarmasti kunnialla.
SELLOFAANI:
Hienoa, hienoa! Onnistuit tekemään hittituotteen. 🙂
KRISTA:
Vaniljarahka löytyy maitorahkapurkkien lähettyviltä. Se on vaniljanmakuista rahkaa.
MAPE:
Siis kaikkien vaiheiden jälkeen kakkusi onnistui, ja maistui! 🙂
KARKKI:
Candy meltsit on hankittu Confetista.
Pyöräytinpä tällaisen viikonloppuna ja olipa muuten hyvä! Hiukkasen kerkesin jo pelästyä, ettei liian makeaa tule, mutta oli juuri passeli mansikoiden kirpakuuden takia. 🙂
Tämä on kyllä yksi suosikeistani näkönsä takia. Aivan ihana. Minulta menee kaikki aika näiden mahtavien kakkujen katselemiseen enkä ole ehtinyt kokeileen vielä oikeastaan mitään.
Minulla on jonkinlainen vastenmielisyys liivatetta kohtaan (olen kasvissyöjä). Mitähän voisi käyttää sen sijasta että toimisi yhtä hyvin?
Kokeilin tätä ystäväni rippijuhliin, ja kaikki kehuivat sitä herkulliseksi! Itsekin tykkäsin siintä, kiitos paljon ohjeesta ! Nyt teen tätä uudestaan toisiin juhliin, mutta: unohdin jäähdyttää mansikkaseoksen, ja laitoin siihen rahkavalkuaissotkun, kun se oli vielä lämmintä ja siintä tuli hiukan ”litkua.” Haittaako tämä mitään??? ;(( Siinä on kyllä oikea määrä liivatelehtiä yms. Toivottavasti tämä vielä onnistuu samalla tavalla kuin edellinenkin. Itse laitoin sen nyt pakastimeen.
mulle jäi hieman epäselväksi, että laitetaanko pohja ensin 3 tunniksi jääkaappiin jähmettymään, ja 3h kuluttua tehdään vasta pannacotta-kerros ja laitetaan uudestaan 3 tunniksi jääkaappiin? anteeksi tyhmyyteni.. kakku kuulostaa niin hyvältä, että ajattelin tehdä synttäreilleni enkä haluaisi että mokaan tämän takia 🙂
Mistä olet ostanut tässä kakussa käyttämäsi sydänvuuan?
Tein kesän kunniaksi juustokakun, jossa oli tämän ohjeen mansikkatäyte ja sen päällä suklaakiille. Kiitos ihanista ohjeista! 🙂
Kyllä onnistui ja oli hitti!!! 🙂 Syksyllä ajattelin tehdä mustikasta tämän…. mmmhhh…. 😛
Nyt vasta palautetta vaikka vappuna oli juhlat, mutta tulin hakemaan Jussikakkuun tuon pannacotta ohjeen ja huomasin että oli kommentteja tullut 😉
Hei! Tein tätä kakkua veljeni yo-juhliin. Yleensä aina pakastan tekemäni juustokakut, ja kakut kestävä sen tosi hyvin -koostumus ei kärsi ollenkaan, mausta puhumattakaan. Tätä kakkua ei kuitenkaan kannata pakastaa, vinkkinä muille pakastajille. Pysyi koossa kylläkin hyvin, mansikkamehua vaan tihkui kakusta pitkin juhlien(Saattaa johtua ehkäpä valkuiaisista). Sain vähän väliä olla kuivailemassa tarjoilulautasta, ettei näyttäsi epämielyttävältä. Mutta maku oli verraton! Kiitos ohjeesta! 😀
Ohjeesi inspaamana tein äidille myöhäisenä äitienpäiväkakkuna ensimmäisen juustokakkuni ikinä. En koskaan osaa noudattaa ohjeita pilkun tarkasti (tai lähellekään), mutta tämä ohje kyllä antoi selkeät suuntaukset siitä, mikä juustokakun valmistuksessa on tärkeää.
Valkosuklaa-vadelma-pannacotta olivat makuina, juustoina philadelphiaa ja mascarponea. Myös minä tein pannacotan rasvattomaan maitoon. Olisi ollut varmaan himpan parempaa alkuperäisenä. Pannacotta sai kuitenkin kehuja siitä, ettei ollut liian ällömakeaa 🙂
Kakku oli hitti – myös seuraavana päivänä miehen työpaikalla, jonne jämät laitettiin yleiseen tarjoiluun.
Ihanan näköistä, pakko laittaa kokeiluun! Minkälaista tuo vaniljarahka on ja mistä hyllystä sitä kaupasta löytää? 🙂
Niin ja käytin valion valmista mansikkasosetta, ei tullut mansikkatäytteestä noin vaaleanpunaista..
Aluksi haluan kiittää vaihekuvista (näinkin yksinkertainen immeinen ymmärtää)!!
Sitten, tämä kakku..Tein (olosuhteiden ja oman huolimattomuuteni pakosta) hieman muunnellun version..Eli moka 1: kiireessä en ”huomannut” että rahkoja tuli kaksi purkkia, joten korvasin toisen rahkan 2 valkuaisella..Lopputulos oli hieman sanoisinko vaahtomainen..Moka 2: käytin rasvatonta maitoa pannacottaan..ei ehkä niin hyvä säväys kuin olisi tullut pikkaisen rasvaisesta versiosta..Ja sitten paikallisessa kaupassa ei ollu (tai sitten se oli niin hyvin piilotettu) DominoPinkejä, joten käytin mansikkadominoita, mutta suklaan ystvänä tykkäsin..
Eipä silti jäänyt kakku syömättä..=)
kakku oli herkullinen ja kauniskin tuli kaikesta huolimatta. Kuviakin löytyy jos joku haluaa nähdä 😀 nyt on kokeilussa mansikka-lime juustokakku ( uusimmassa annassa ohje, sitä mukailen, siis limetäyte mansikkakakun sisällä)
Heips!
Aivan ihana kakku!! Minulla on tulossa rippijuhlat kesällä ja mietin tässä, että millaista kakkua sinne tekisin. Tietenkin pitäisi olla suolaista ja myös makeaa.. joten olisiko mitään hyviä vinkkejä? Ja muuten mistä nuita Candy melts karkkeja saa? Vai saako niitä yleensäkkään mistään? Kun mietin että niistä tulee niin nättejä koristeita. 🙂 kiitos jo etukäteen! Olet aivan mahtava!
Kiitos 🙂
sokerikeiju96: 400 g. 🙂
Ihana kakku! Teen tuon vapuksi 🙂 Tarkottaaks toi että rahkaa yhteensä 200g vai 400g ? Kiitos etukäteen ja hauskaa vappua!
MiK86: toivottavasti onnistuu toivotusti! 🙂
Kiitos lämpöisestä palautteesta suvikettu!
Suvi: toki, mutta jos vuoka on paljon pienempi, kannattaa ohjettakin skaalata pienemmäksi.
Hei! Aion kokeilla tätä kakkua äitienpäiväksi 🙂 . Jos teen samalla ohjeella pienempään irtoreunavuokaan, onnistuuko yhtä lailla ?
Kokelin tätä ja tämä oli ihanaa, ei liian makeaa. Candy Meltsien työstäminen oli melko helppoa ja kivaksi yllätykseksi huomasin että se pussi on tosi riittoisa. Nappeja ei mennyt kovin paljoa tähän kakkuun.
Taidan kokeilla tätä punaisilla viinimarjoilla seuraavaksi kun olen raikkaan maun ystävä… 🙂 Sokeria on varmaan laitettava enemmän. Mansikoiden sekaan varmasti kävisi myös pieni määrä suklaata, esim pätkiksiä rouhittuna… Tätä kakkua voi suositella. Hienoa kinuskikissa.
Hei, etsiskelin tyttärelleni 1v synttäreille tarjottavia ja täältä löytyi tälläinen aarre, ihana!!! Toivottavasti saan tämän onnistumaan………. Hih!
Eeva: itse tekisin edellispäivänä, mutta kyllä kakku on syötävää vielä 2-3 päivän jälkeenkin.
Montakohan päivää aikaisemmin kakun voisi tehdä, niin että se säilyisi hyvänä?
suvikettu: en suosittele liivatejauhetta, täyte jää helposti kokkareiseksi.
Oletko käyttänyt liivatelehtien tilalla koskaan liivatejauhetta? Toimiiko yhtä hyvin? Säästyisi liottamisen vaiva…?
Jenni: tätä on kysytty paljon viime aikoina. 🙂 Täyte käytetään.
Ehkä tyhmä kysymys, mutta kun tekee pohjan noista täytteellisistä kekseistä niin tartteeko se täyte ottaa pois vai laitetaanko kaikkine päivineen? Kiitos! Ja aivan ihanat sivut 🙂
Elli: kannattaa vielä yrittää uudelleen!
Kirsikka: linkki löytyy ohjeesta.