Muutamaan otteeseen on tullut lukijoiden taholta toive täytteistä, jotka toimivat ilman liivatettakin. Suklaahan on yksi varma liivatteen korvaaja (kts. helppo ja hyvä suklaatäyte), joka jähmettää täytteen. Tätä täytettä valmistaessani löysin toisen tavan: vaniljakreemijauheen. Kreemijauhettahan käytetään mm. kermavaahdon jämäköittämiseen. En vain ollut aiemmin tullut ajatelleeksi, että samalla logiikalla – vain runsaammin käytettynä – sillä jähmettää kakuntäytteitäkin. Vaniljakreemijauheen sijaan voi käyttää myös jauhemaista vaniljakastikeainesta.

Vinkki: sivele pohjan päälle ensin Lemon curd -tahnaa ja levitä sen jälkeen mansikkatäyte.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin.

250 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl vispikermaa
100 g maustettua rahkaa tai tuorejuustoa (esim. sitruuna, vanilja tai appelsiini)
2 rkl sokeria
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta


Soseuta mansikat. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahtoon mansikkasose, rahka/tuorejuusto ja sokeri. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte muuttuu sopivan paksuksi. Levitä täyte pohjan päälle.