14.11.2014
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Tee kakun pintaan ympyrä (halkaisija n. 10 cm) lasin tai muotin avulla kevyesti painaen. Huomioi, että sisään on jäätävä tilaa tuikulle.
Kasta valkosuklaakuula suklaasulaan ja aseta kakun päälle. Laita kuulia vieri viereen ympyrän kehän myötäisesti. Kasta myös kuulien sivureuna valkosuklaassa, jotta saat ne kiinnittymään tukevasti toisiinsa. Jätä aukko tuikun asettamista varten.
Laita ympyrän sisäpuolelle halkaistuista kuulista toinen rivi tueksi.
Tee seuraava kerros näiden päälle. Asetelmaa voi tukea laittamalla valkosuklaasulaa sisäpuolelle kuulien yhtymäkohtiin. Jätä kuitenkin rakoa tuikun valoa varten!
Nosta kakku välillä jääkaappiin, jotta kuulia yhteen liimaava valkosuklaa jähmettyy. Liimaamisessa käytettävää suklaasulaa voi tarvittaessa lämmittää uudelleen.
Tee seuraava kerros asettamalla kuulat edellisen kerroksen päälle – aivan sisäreunalle, jotta lyhdystä muodostuu ylöspäin kapeneva kartio.
Jatka näin kerros kerrokselta kuulien määrää vähentäen. Nosta taideteos jokaisen kerroksen jälkeen hetkeksi jääkaappiin.
Vellu: itse ostin Makuunista, mutta kannattaa katsella muistakin irtokarkkeja myyvistä liikkeistä. Näissä minun käyttämissäni oli sisällä hasselpähkinä.
Kiitti namia!
Perjantaina olis tarkoitus lyhty rakentaa. Mutta mistä löytäisin näitä valkosuklaa kuulia? Kuka näitä valmistaa? Kiitos jo etukäteen.
Ompa hauska idea!
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kannattaa pitää tuikkua käden ulottuvilla lyhtyä rakentaessa, helpottaa aukon koon arviointia. Muuten saattaa joutua tunkemaan tuikkua sisään liian ahtaasta aukosta. Nimimerkki ”Kokemusta on”. 🙂