21.11.2012   8 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat,  Kevyet herkut
Erityisruokavaliot: Maidoton,  Pähkinätön

Levykakkupohja SteviaSokerista


Kakkupohjan keventämiseen yksi keino on SteviaSokerin käyttö. Hienosokerin ja tomusokerin sekoitusta muistuttava SteviaSokeri sisältää sekä sokeria että steviaa. Keveys perustuu siihen, että SteviaSokeri on puolet tavallista sokeria kevyempää, mutta sitä kuitenkin käytetään tilavuusmitaltaan samassa suhteessa kuin tavallista sokeria. Koska SteviaSokeri ei vaahtoudu aivan tavallisen sokerin tapaan, pieniä muutoksia tekovaiheisiin täytyy tehdä. Muna-sokerivaahto tehdään niin, että keltuaiset ja sokeri vaahdotetaan keskenään ja valkuaiset erikseen. Tästä huolimatta taikinan tilavuus jäi ainakin omissa kokeiluissani pienemmäksi eikä neljän munan taikinasta saanut koko pellillistä. Näin ollen SteviaSokerin levykakkupohjassa on enemmän aineksia kuin vastaavassa normaalipohjassa. Pienempi riittoisuus toi harmillisesti hieman takapakkia keventämisen kannalta. Rakenteeltaan pohjasta tuli tiiviimpi, mutta kuitenkin ihan kelvollinen. Tiiviyden vuoksi kostutustakin tarvitaan enemmän. Jos neljän munan normipohjaan tarvitaan 2 dl kostuketta, vaatii SteviaSokeripohja puolet enemmän. Maun puolesta ei stevian osuutta pohjassa maistanut. Tämä ohje olkoon versio numero 1 keveän levykakkupohjan kehittelyssä. Eli hyvät Kinuskit: ideat jakoon! 🙂

Taikina:
6 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
(3 rkl kaakaojauhetta)
2 ¼ dl SteviaSokeria

Kostutus:
3 dl


Taikina on mitoitettu noin 30 x 38 cm:n kokoiselle (1140 cm²) pellille. Jos pellin koko poikkeaa tästä, voit suurentaa/pienentää ohjetta vuokien muunnostaulukot -ohjeen mukaan.


Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Mittaa keltuaisten joukkoon SteviaSokeri.

Vatkaa vaahdoksi.

Siivilöi puolet jauhoseoksesta keltuais-sokerivaahtoon samalla vatkaimen hitaimmalla nopeudella sekoittaen. Sekoita välissä joukkoon valkuaisvaahto ja sitten loput jauhoseoksesta.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa uunista ottamisen jälkeen toisen leivinpaperin päälle (sokerointia ei tarvita).

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat