Kinuskileipomo Open kyökissä

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit Nähty 15791 kertaa
 
22.02.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIÄiteen kanelikierteet


Uunituore pulla ja vastakeitetty kahvi – siinäpä täydellinen makupari niin arkeen kuin juhlaankin! Harvemmin tulee leivottua perinteisen muotoisia korvapuusteja, mutta samoista raaka-aineista syntyy myös ihania kanelikierteitä 🙂 Näitä on äitini opettanut leipomaan jo ollessani pikkuflikka, ja sama meno jatkuu nykyään omassa keittiössäni. Ainut tuunaus alkuperäiseen reseptiin on, että nykyään teen pullataikinan Kinuskikissan ohjeella.

Taikina:
1 annos Kinuskikissan pullataikinaa
http://www.kinuskikissa.fi/pullataikina/

Täyte:
100 g voita
reilu 1 dl kanelisokeria (1 dl sokeria ja 1 rkl kanelia)

Voitelu:
1 kananmuna

Koristelu:
raesokeria

Valmista annos pullataikinaa Kinuskikissan ohjeen mukaan.

Vaivaa kohotettua taikinaa leivontapöydällä tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Jaa taikina kahteen osaan.

Kauli taikinanpuolikas noin 30 cm levyiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä.

Pehmitä voita muutaman sekunnin ajan mikrossa, ja levitä puolet siitä taikinalevylle. Ripottele päälle puolet kanelisokerista.

Käännä taikinalevy kaksinkerroin pitkittäissuunnassa, eli siten, että sinulla on alkuperäisen pituinen ja 15 cm levyinen kaksinkertainen taikinalevy.

Leikkaa taikinalevystä noin 2 cm levyisiä ja 15 cm pitkiä suikaleita. Kieritä suikaleita eri päistä eri suuntiin siten, että siihen muodostuu kierteitä. Solmi kierteinen suikale yksinkertaiselle solmulle, ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Käsittele loput suikaleet samoin.

Tee sama juttu toiselle taikinanpuolikkaalle.

Anna kierteiden kohota leivinliinan alla. Voitele ne munalla ja koristele raesokerilla.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

WP_20150222_001[1]