22.2.2015
Taikina:
1 annos Kinuskikissan pullataikinaa
Täyte:
100 g voita
reilu 1 dl kanelisokeria (1 dl sokeria ja 1 rkl kanelia)
Voitelu:
1 kananmuna
Koristelu:
raesokeria
Valmista annos pullataikinaa Kinuskikissan ohjeen mukaan.
Vaivaa kohotettua taikinaa leivontapöydällä tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Jaa taikina kahteen osaan.
Kauli taikinanpuolikas noin 30 cm levyiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä.
Pehmitä voita muutaman sekunnin ajan mikrossa, ja levitä puolet siitä taikinalevylle. Ripottele päälle puolet kanelisokerista.
Käännä taikinalevy kaksinkerroin pitkittäissuunnassa, eli siten, että sinulla on alkuperäisen pituinen ja 15 cm levyinen kaksinkertainen taikinalevy.
Leikkaa taikinalevystä noin 2 cm levyisiä ja 15 cm pitkiä suikaleita. Kieritä suikaleita eri päistä eri suuntiin siten, että siihen muodostuu kierteitä. Solmi kierteinen suikale yksinkertaiselle solmulle, ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Käsittele loput suikaleet samoin.
Tee sama juttu toiselle taikinanpuolikkaalle.
Anna kierteiden kohota leivinliinan alla. Voitele ne munalla ja koristele raesokerilla.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tiuhdille ja Viuhdille omat pullat, tai vähän suuremmalle syöjälle vähintään kaksi 😉 Näiden pullien klassisen tyylikäs look onkin koristanut niin arjen herkkuhetkiä kuin suurempienkin juhlien pitopöytiä meidän perheessämme!