Kinuskileipomo Tuhina

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Ystävänpäivä,  Ystävänpäivätempaus Nähty 50440 kertaa
 
07.02.2014
 
6 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKinuski-Vaahtokarkki juustokakku with a Vanilla twist


Valitsin raaka-aineiksi kinuskin+vaahtokarkit, sillä ne ovat kestosuosikkeja, joista meillä tykätään 🙂

Pohja:

200g Digestive-keksejä
75g Voita
Pussi minivaahtokarkkeja

Kinuskitäyte:

5dl Flora kuohua
200g Vaniljatuorejuustoa (alunperin tein kakun maustamattomalla tuorejuustolla, kakku oli todella maukas, tällä kertaa halusin kokeilla uutuutta.)
2dl Dansukker fariinisokeria
2dl kuohukermaa
200g Créme fraichea
1dl sokeria
4,5 liivatelehteä

1. Murenna keksit ja nypi joukkoon voi. Painele valmis keksi-voiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tässä tapauksessa tein kakun suoraan kakkupahvin päälle.

2. Levitä minivaahtokarkkeja digestive-pohjan päälle tasaisesti.

3. Valmista kinuski; Mittaa 2dl kermaa + 2dl fariinisokeria kattilaan, kuumenna sekoittaen ja anna kiehua vain 2 minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä, laita vielä lopuksi seos jääkaappiin kylmettymään. Kun kinuski on kylmää, vatkaa se vaahdoksi. Kinuski kannattaa tehdä vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin kylmettymään niin aikaa ei mene jäähdyttämiseen leivontapäivänä. Tähän loistavaan kinuskivaahtoon idean löysin Kinuskikissan resepteistä

4. Sekoita hyvin kulhossa vaniljatuorejuusto, créme fraiche ja sokeri. Vatkaa toisessa kulhossa Flora kuohut.

5. Yhdistä kinuskivaahto+tuorejuusto/créme fraiche -seos ja Flora kuohu.

6. Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä ja sulata ne sitten tilkassa (2rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sitten vähän jäähtynyt liivate ohuena nauhana seokseen, koko ajan hyvin sekoittaen.

7. Levitä täyte ripeästi vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

8. Kun kakku on hyytynyt, voit koristella sen minivaahtokarkeilla mielesi mukaan. Itse erottelin minivaahtokarkkipussista erilleen vaaleanpunaiset vaahtikset ja tein niistä kakun päälle sydämen 🙂

KAKKUPOHJA

KAKKUSIVU