7.2.2014
Pohja:
200g Digestive-keksejä
75g Voita
Pussi minivaahtokarkkeja
Kinuskitäyte:
5dl Flora kuohua
200g Vaniljatuorejuustoa (alunperin tein kakun maustamattomalla tuorejuustolla, kakku oli todella maukas, tällä kertaa halusin kokeilla uutuutta.)
2dl Dansukker fariinisokeria
2dl kuohukermaa
200g Créme fraichea
1dl sokeria
4,5 liivatelehteä
1. Murenna keksit ja nypi joukkoon voi. Painele valmis keksi-voiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tässä tapauksessa tein kakun suoraan kakkupahvin päälle.
2. Levitä minivaahtokarkkeja digestive-pohjan päälle tasaisesti.
3. Valmista kinuski; Mittaa 2dl kermaa + 2dl fariinisokeria kattilaan, kuumenna sekoittaen ja anna kiehua vain 2 minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä, laita vielä lopuksi seos jääkaappiin kylmettymään. Kun kinuski on kylmää, vatkaa se vaahdoksi. Kinuski kannattaa tehdä vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin kylmettymään niin aikaa ei mene jäähdyttämiseen leivontapäivänä. Tähän loistavaan kinuskivaahtoon idean löysin Kinuskikissan resepteistä
4. Sekoita hyvin kulhossa vaniljatuorejuusto, créme fraiche ja sokeri. Vatkaa toisessa kulhossa Flora kuohut.
5. Yhdistä kinuskivaahto+tuorejuusto/créme fraiche -seos ja Flora kuohu.
6. Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä ja sulata ne sitten tilkassa (2rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sitten vähän jäähtynyt liivate ohuena nauhana seokseen, koko ajan hyvin sekoittaen.
7. Levitä täyte ripeästi vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
8. Kun kakku on hyytynyt, voit koristella sen minivaahtokarkeilla mielesi mukaan. Itse erottelin minivaahtokarkkipussista erilleen vaaleanpunaiset vaahtikset ja tein niistä kakun päälle sydämen 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hyvää ja helppoa, saa pienillä kikoilla kivannäköisen kakun 🙂