12.1.2014
Pohja:
200g Digestive-keksejä
75g voita
Vaniljatäyte:
2,5dl Flora kuohua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g Créme fraichea
2,5dl vaahtoutuvaa Flora Vanillaa
reilu ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta
1-1,5dl sokeria
4 liivatelehteä
Kiille:
2 purkkia Piltti mangososetta
4 passionhedelmää
2,5 liivatelehteä
1. Murenna keksit ja nypi joukkoon voi. Painele valmis keksi-voiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tässä tapauksessa tein kakun suoraan kakkupahvin päälle.
2. Sekoita hyvin kulhossa maustamaton tuorejuusto sekä creme fraiche ja vatkaa toisessa kulhossa Flora Kuohu sekä Flora Vanilla.
3. Yhdistä seokset keskenään ja lisää sokeri seokseen. Vatkaa hyvin.
4. Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä ja sulata ne sitten tilkassa (2rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sitten hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana seokseen, koko ajan hyvin sekoittaen.
5. Levitä täyte ripeästi vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
6. Kun kakku on hyytynyt hetken (ainakin tunnin), voidaan tehdä kiilleseos kakun päälle. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha/siemenet kulhoon ja lisää mangososeet. Sekoita nämä hyvin keskenään.
7. Laita 2,5 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi ja sulata ne sitten tilkassa (2rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sitten jäähtynyt liivate ohuena nauhana mango-passion seokseen, koko ajan sekoittaen.
Kakun voi koristella oman maun mukaan, mutta päädyin kokeilemaan Papadopoulos Caprice Classic suklaakeksitankoja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kuva kulma hämää vain 🙂 Kakkuun olisi mielestäni sopinut paremmin vaaleat suklaakeksitangot, en vain löytänyt sellaisia mistään 🙂