Kinuskileipomo ttepa

Kategoria: Makeat piirakat,  Omena + tuorejuusto,  Syksy Nähty 24542 kertaa
 
30.09.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIOmenaruusupiirakka


Käytin piirakassa hyödyksi Kinuskikissan omenaruusuohjetta. Pohjan ja täytteen ohjeissa on käytetty apuna sekä nettiä että omaa luovuutta 🙂 Itse käytin ruusuihin kuivattuja omenaviipaleita, mielestäni sopi hyvin. Jos käyttää kuivattuja omenalohkoja (pehmeitä), ei niitä tarvitse sen ihmeemmin käsitellä ennen taikinan väliin laittamista.

Pohja:
125g pehmeää voita
70g sokeria
1tl vanilijasokeria
1tl raastettua appelsiininkuorta
1 muna
100g mantelijauhetta
150g jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 rkl sokeria
4 rkl jauhoja
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl vanilijasokeria
3 keltuaista
200 g vanilijatuorejuustoa (Valio Viola)
4 dl maitoa
1 rkl Maizena

Ruusut:
Omenoita
5 kpl voitaikinalevyjä

Pohja:
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Livää vanilijasokeri ja appelsiininkuori ja sekoita.
2. Lisää kananmuna ja mantelijauhot ja jauhot, sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n. 22-24cm) ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
1.Sekoita jauhot, sokeri, vanilijasokeri sekä appelsiininkuori kattilassa. Lisää keltuaiset ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi massaksi, lopuksi lisää joukkoon maito ja maizena.
2.Kiehauta seosta nopeasti ja jäähdytä.

Valmista omenaruusut.

http://www.kinuskikissa.fi/voitaikina-omenaruusut/

Kaada jäähtynyt täyte pohjan päälle. Asettele omenaruusut täytteen päälle (todellisuudessa ruusukkeet uppoavat osittain täytteeseen). Paista uunin alaosassa 180 asteessa noin 45min.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tarjoile piirakka jäähtyneenä.

Kananmunan valkuaisista voi halutessaan tehdä marenkeja, kolmea valkuaista kohden 7 rkl sokeria, vaahdotetaan ja paistetaan haluamansa muotoisiksi 1h 100 asteessa ja sen jälkeen 3h 50 asteessa.