30.9.2015
Pohja:
125g pehmeää voita
70g sokeria
1tl vanilijasokeria
1tl raastettua appelsiininkuorta
1 muna
100g mantelijauhetta
150g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
6 rkl sokeria
4 rkl jauhoja
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl vanilijasokeria
3 keltuaista
200 g vanilijatuorejuustoa (Valio Viola)
4 dl maitoa
1 rkl Maizena
Ruusut:
Omenoita
5 kpl voitaikinalevyjä
Pohja:
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Livää vanilijasokeri ja appelsiininkuori ja sekoita.
2. Lisää kananmuna ja mantelijauhot ja jauhot, sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n. 22-24cm) ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
1.Sekoita jauhot, sokeri, vanilijasokeri sekä appelsiininkuori kattilassa. Lisää keltuaiset ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi massaksi, lopuksi lisää joukkoon maito ja maizena.
2.Kiehauta seosta nopeasti ja jäähdytä.
Valmista omenaruusut.
Kaada jäähtynyt täyte pohjan päälle. Asettele omenaruusut täytteen päälle (todellisuudessa ruusukkeet uppoavat osittain täytteeseen). Paista uunin alaosassa 180 asteessa noin 45min.
Tarjoile piirakka jäähtyneenä.
Kananmunan valkuaisista voi halutessaan tehdä marenkeja, kolmea valkuaista kohden 7 rkl sokeria, vaahdotetaan ja paistetaan haluamansa muotoisiksi 1h 100 asteessa ja sen jälkeen 3h 50 asteessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mainio sovellus omenaruusuille! Kyllä tuosta saa lautaselleen maukkaan annoksen, omenaruusun herkullisen täytteen kera. 🙂
Kiitos, että kerroit vinkin valkuaisten hyödyntämiseen. Pakastetut valkuaiset saattavat kadota pakastimen uumeniin, mutta marengille on aina käyttöä.
T. nimimerkki ”ei ruokaa roskiin!”.