Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Today is Sunday

The Fake ID – Väärät henkkarit

22.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20790_20150521_180224_600x600.jpg

Uuniomenasose (n. 1l)
10 omenaa
tummaa siirappia
kanelia
n. 2 dl omenamehua

Halkaise omenat osiin. Poista siemenkodat ja kannat. Lado omenat kerroksittain vuokaan.
20150520_190609
Lisää jokaisen kerroksen päälle hieman siirappia ja kanelia. Itselleni tuli 3 kerrosta omenia.
20150520_190817 20150520_192902
Paista uunissa alatasolla 225 asteessa n. 30 min.
20150520_200521
Laita omenoista kerrallaan noin neljäsosa ja 0,5 dl mehua tehosekoittimeen ja hienonna. Hienonnetun seoksen voi vielä paseerata siivilän läpi saadaksesi hienonhienoa sosetta.
20150520_201144 20150520_201801

Kakkupohja (vuoan halkaisija 17cm)
Pohjana kakkuun käytin munatonta, maidotonta ja gluteenitonta kakkupohjaa. Myös 2 kananmunan sokerikakku kaurajauhoseoksella tehtynä käy, jos ei munatonta kakkua halua.

Kun pohja on paistettu, leikkaa se halutun korkuiseksi. Itse halusin kakkuun kolmasosan jokaista komponenttia. Kakku on kokonaisuudessaan 9 cm korkea ja pohja siten 3 cm. Siirrä kakkupohja tarjoilulautaselle. Halutessasi alle voi asettaa kakkupaperin.
20150521_125624
Itse tein reunakalvoon merkit 3 cm välein, jotta kakun täyttäminen olisi helpompaa. Tee merkit permanenttitussilla ja kalvon ulkopuolelle! Jos sinulla ei ole reunakalvoa, valmista kakku loppuun asti irtopohjavuoassa. Laita kakkupohja vuoan pohjalle ja vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla. Kakun reunoista ei tällöin tule aivan tasaiset.
20150521_130351
Teippaa kalvo sitten tiiviisti kakkupohjan ympärille merkit edelleen ulospäin. Teippaukseen käytin kontaktimuovia.
20150521_130655

Omenatäyte (17cm vuoka, 3 cm kerros täytettä)
7 dl uuniomenasosetta
5 liivatelehteä
1 rkl omenamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 min ajaksi.
Mittaa kulhoon omenasose.
Lämmitä mehu pienessä kattilassa ja sulata sekaan liivatelehdet.
20150521_132103
Kun lehdet ovat sulaneet, kaada seos omenaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
20150521_132255
Mikäli sose on hyvin vetistä, anna liivatteen hetki kiinteyttää sitä. Lisää sitten sose kakun päälle ja täytä viivaan asti.
20150521_13242620150521_132856
Laita kakku jääkaappiin hyytymään ja valmista vaniljatäyte.

Vaniljatäyte (17cm vuoka, 3 cm kerros täytettä)
1 prk kasvispohjaista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai kasvispohjaista kermaa ja vaniljaa)
halutessasi vaniljaa vaniljamyllystä
5 liivatelevyä
1 rkl vettä

Laitaliivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 min ajaksi.
Kaada vaniljakastike kulhoon. Lisää halutessasi vaniljaa ja vatkaa vaahdoksi.
20150521_13371120150521_134323
Mittaa vaniljakastiketta 7 dl erilleen. Loppun vaahdon voi käyttää esim. koristeluihin.
20150521_134602
Sulata liivatelehdet kattilassa veteen ja anna seoksen jäähtyä hetki. Liian kuuma liivateseos sulattaa vaahdon.
Sekoita hieman jäähtynyt seos vaniljavaahtoon ja lisää vaahto kakun päälle, merkkiviivaan asti.
20150521_140118 20150521_140129
Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua. Kakku kestää hyvin kyllä vaikka seuraavaan päivään.
Irrota reunakalvo ja tadaa!
20150521_174626
Koristele kakku esim. omenalohkoilla ja kanelilla.
20150521_175739
20150521_180240-220150521_180722

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäMuut juhlapöydän kakutSyksySyntymäpäivätTäytteetTeemajuhlatYlioppilasjuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20790_20150825_210323_400x400.jpgToday is SundayKanelikeksit ruskistetulla voilla ja toffeesydämellä
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20790_20150711_220536_400x400.jpgToday is SundayMunattomat (mansikka)marengit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20790_20150616_211055_400x400.jpgToday is SundayPäärynä-kinuskimikroherkku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20790_20150509_170941_400x400.jpgToday is SundayMansikka-marenkikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20790_20150528_1649082_400x400.jpgToday is SundayJuustokakku aprikoosihyydykkeellä
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20790_20150521_180224_400x400.jpgToday is SundayThe Fake ID - Väärät henkkarit
6

Kommentit (6)

Kaisa
28.5.2017 16:05

Oih! Omena- ja vaniljatäyte kakussa kuulostaa hyvältä! 😋 Voisiko näistä tehdä peruskakun väliin ”tavalliset” täytteet esim. vähentämällä liivatteen määrää?

Sunlit
Kinuskileipomo Sunlit
22.5.2015 19:45

Selvä, hyvä että vika saadaan korjattua. Siihen asti luonnoksen säilytys onnistunee pöytälaatikossa. 🙂

Kinuskikissa
22.5.2015 19:18

Reseptin tallennus luonnoksena pitäisi kyllä tarkoittaa sitä, ettei se näy kenellekään muulle. Periaatteessa tämä on sama asia kuin se, että valitset valintalistalta ”Pöytälaatikko” ja sitten Tallenna. Ero on siinä, että pöytälaatikkoreseptit saat näkyviin saitin puolelle omalle välilehdelle, josta niitä on helpompi tarkastella kuvallisessa muodossa. Pöytälaatikko-välilehti ei näy kenellekään muulle, mutta jos haluaa esimerkksi käyttää leipomoaan omana reseptiarkistonaan, tämä on hyvä ominaisuus. Luonnokset jäävät ainoastaan Omat asetukset -näkymään. Luonnos-reseptiä ei olisi pitänyt ilmestyä listausnäkymään, joten tämä virhe täytyy korjata. Onneksi itse reseptiin ei kuitenkaan tuosta päässyt, vaikka kuva ja otsikko olivatkin näkyvissä.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
22.5.2015 18:07

Upea kakku ja hienosti huomioitu maito ja kananmuna allergokot.Ihmettelinkin päivällä kun näin tämän kuvan ja kun klikkasin niin vei tyhjälle sivulle oisikohan sivustolla ollut jotain hämminkiä. Itse olen usein laittanut reseptini ensin luonoksiksi ja tallennellut ja julkaissut, kun on resepti ollut hyvällä mallilla. Pitää muistaa laittaa se pallura kohtaan pöytälaatikoon ennen kuin painaa tallenna luonnoksena niin onnistuu.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.5.2015 17:53

Olet tehnyt upean hienon kakun! Olet myös nähnyt ohjeistuksen kanssa paljon vaivaa,se on selkeä ja tarkka.Sillä saa varmasti kakun tehtyä.Itse en ole luonnoksena koskaan reseptejä tallentanut ja täytyy myöntää että tekniset asiat ovat heikko puoleni,joten välitän kysymyksesi Kinuskikissalle,pidä silmällä julkaisuasi niin hän varmasti tulee sinua auttamaan! 🙂

Sunlit
Kinuskileipomo Sunlit
22.5.2015 17:39

Tämän kakun reseptiä yritin luonnosvaiheessa tallentaa painamalla sitä ”tallenna luonnoksena” nappulaa, mutta sivusto päättikin julkaista reseptin. Toimiiko tuo tallenna luonnoksena siis tosiaan niin?
No kuitenkin reseptin sain valmiiksi ja julkaistua. 🙂 Kuviakin lienee riittävästi, mutta kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa… 😉

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa