21.5.2015
Kakkupohja (vuoan halkaisija 17cm)
3,5 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
2,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g juoksevaa (maidotonta) margariinia
1 dl omenasosetta
1 dl omenamehua
1 dl kuplavettä
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe.
Lisää astiaan sokerit ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää margariini, omenamehu ja -sose. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää lopulta kuplavesi. Kaada taikina irtopohjavuokaan, jonka voit halutessasi voidella.
Paista uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla noin 40 min.
Leikkaa pohja halutun kokoiseksi ja säilytä jääkaapissa kelmuun käärittynä.
Täytevaihtoehto:
Omena-vaniljatäyte
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kuuluuko taikinan olla tosi löysää? Olen tehnyt tätä pari kertaa ja aina jättänyt puolet omenamehusta ja puolet kuplavedestä pois kun ollut jo niin nestemäistä taikina.
Kiitos tästä reseptistä, ainoa millä pystyn tekemään kakkua moniallergiselle tytölleni! ❤️