Kinuskileipomo Sakiriu

Kategoria: Amerikka-tempaus,  Pikkuleivät Nähty 1946 kertaa
 
03.04.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIOreo’s


Pakkohan se oli itekki kokeilla!

http://www.kinuskikissa.fi/oreo-keksit/

Tuolta kokeiltu!

omasta mielestäni on kyllä ihan tuhottomasti liikaa tuota kaakaojauhoa, jopa makealle perso veljeni sanoi, että kovasti kaakaoisia.

Mutta täysin kinuskiemolta kopsattu ohje on tässä:

50 kappaletta

Taikina:
3 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
225 g voita
4 dl ruokosokeria
1 muna
1 keltuainen

Täyte:
125 g huoneenlämpöistä voita
2 tl vaniljauutetta tai -aromia
ripaus suolaa
6 dl tomusokeria
½ dl kermaa

Yhdistä kuivat aineet (sokeria lukuun ottamatta) keskenään. Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää muna ja keltuainen. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Leikkaa ympyrämuotilla (halkaisija 5 cm) kuvioita. Poista kuvioiden ympäriltä taikinarippeet ja yhdistä jäljellä olevaan taikinaan. Jatka näin, kunnes koko taikina on käytetty.

Tee ympyröiden pintaan kuvio painamalla siihen kahdesti kukkamuotilla. Nosta leivinpaperi pellille ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Vatkaa voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljauute ja suola. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kerma. Laita kreemi pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Kreemi kannattaa pursottaa samantien, sillä jääkaapissa se jähmettyy.

Pursota renkaita keksien päälle ja paina toinen keksi kanneksi.

Nosta keksit jääkaappiin jähmettymään. Säilytä viileässä.

Mielestäni keksit olivat huomattavasti parempia päivä kaksi teon jälkeen.