3.4.2015
Tämä ohje on Valiolta ja se on hyväksi todettu
200 g Valio voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Väliin:
n. 1 dl Vadelmahilloa
Pinnalle: Hieno sokeria
Mittaa voi teräskattilaan. Anna voin sulaa ja kiehahtaa. Sekoita. Keitä voisulaa hyvin alhaisella lämmöllä 10 – 15 min. Sekoita välillä. Voisula ei saa palaa, tarkkaile sen väriä.
Kun voisula alkaa punertua / saada hiukan väriä, nosta kattila levyltä.
Mittaa sokerit voisulan päälle. Sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi.
Yhdistä jauhot ja sooda. Lisää siivilän läpi voi-sokeriseokseen, sekoita.
Ota taikinaa teelusikkaan, painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 cm:n välein kupera puoli ylöspäin. Paras lusikkamalli on pesältään syvä.
Paista uunin keski- / yläosassa 175 asteessa vaaleanruskeiksi, 10 – 12 min.
Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pinnalle marmeladia.
Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.
Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
minkä näköinen taikina on sokerin lisäämisen jälkeen? minulla sokeri ei sulanut tasaisesti.