18.1.2017
Pohja
Korkea suklaakakkupohja
Täyte ja kuorrute
8 dl kermaa
350 g suklaata
(halutessasi lisää täytteeseen 2 liivatelehteä sekoitettuna kuumaan appelsiinimehuun, jos haluat ennemmin moussemaisen kuin tiiviin koostumuksen täytteeseen)
vadelmamarmeladia (käytin itse yhden pienen purkin)
Kostutus
maitoa
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljauutetta
Kuorrute
Suklaakuorrute
Koristeet
suklaata (suklaanapit, DaCapo Bitesit, toffee-Centerit, konvehdit…)
keksejä (Doris, Oreo, Fanipalat…)
1. Tee kakkupohja Kinuskikissan ohjeella. Pohjan paistuessa tee täyte: vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se jäähtyneenä kerman joukkoon. Voit myös sekoittaa täytteen joukkoon liivate-mehuseoksen tässä vaiheessa, jos haluat moussemaisen täytteen.
2. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Sekoita vaniljasokeri maitoon. Kostuta vaniljamaidolla ensimmäinen kerros, levitä sille vadelmamarmeladia ja lopuksi reilusti suklaatäytettä. Kasaa kakku samoin loppuun asti. Kostuta päällimmäinen kakkulevy.
3. Kuorruta kakku ylijääneellä suklaatäytteellä. Pistä jääkaappiin jähemttymään ja tee suklaakuorrute Kinuskikissan ohjeella. Kaada suklaakuorrutetta reunoille ja levitä lopuksi kakun päälle. Koristele suklailla ja kekseillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ei ole suklaan voittanutta! Eikä tässä kakussa ole pihdattu suklaan kanssa. Koristeet näyttävät houkuttelevilta, kun olet kipannut ne huolettomasti kasaksi ja antanut niiden etsiä oman paikkansa paksun suklaan päällä. – Parasta veljelle! 🙂