08.12.2016   50 kommenttia Kategoria: Joulu,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Suklaaputouskakku



suklaaputouskakku

suklaaputouskakku-2

Yksi kakkumaailman vallitsevista trendeistä on tällä hetkellä erilaiset putousmaisesti valuvat kuorrutteet. Englanninkielinen termi on drip cake, meillä näitä kakkuja voisi nimittää vaikka putouskakuiksi. Kuorrutteen voi tehdä värillisenäkin, jolloin tumma suklaa vaihdetaan valkosuklaaseen ja värjäyksessä käytetään pastaväriä. Tästä esimerkkinä Halloween-kurpitsakakku. Epäröin onnistuisiko kuorrutteen valuttaminen myös kermavaahtopohjaisen kakun pintaan. Ainakin tässä tapauksessa se onnistui hyvin, kun vaahto oli kreemijauheella jämäköitetty ja annettu olla reilusti jääkaapissa.

Vinkit:

  • Kakkupohja on paistettu 20-senttisessä vuossa, jolloin siitä tulee tavallista kakkua halkaisijaltaan pienempi mutta korkeampi. Samoilla määrillä voi valmistaa kolmeen osaan leikattavan kakkupohjan 24-senttiseen vuokaan.
  • Halutessasi voit kiehauttaa Baileysistä alkoholin pois. Jäähdytä ja laita sitten jääkaappiin.

Chocolate Drip Cake

Korkea suklaakakkupohja:
5 munaa
150 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl sokeria

Kostutus:
2 dl maitoa

Baileys-vaahto:
8 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
2 dl kylmää Baileysia
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
100 g rouhittua tummaa suklaata

Suklaakuorrute:
1 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata

Koristelu:
suklaakonvehteja
makeisia
suklaamacaroneja


Voitele ja korppujauhota pieni kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Laita täytteeseen tuleva Baileys ajoissa jääkaappiin viilenemään. Tämä varmistaa, että kermavaahto säilyttää rakenteensa.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.

Kaada taikina vuokaan. Saat kakun kohoamaan tasaisemmin pyyhevinkin avulla. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.

Anna kakkupohjan jäähtyä. Leikkaa se neljään osaan.

suklaaputouskakku-vaihe-4 suklaaputouskakku-vaihe-5

Mittaa kerma ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita kylmä Baileys ohuena nauhana tuorejuustoon. Yhdistä tuorejuustoseos kermavaahdon kanssa. Sekoita joukkooon vaniljakreemijauhe. Erota vajaa neljännes täytteestä kuorruttamista varten. Sekoita lopun täytteen joukkoon suklaarouhe.

suklaaputouskakku-vaihe suklaaputouskakku-vaihe-2
suklaaputouskakku-vaihe-3 suklaaputouskakku-vaihe-6

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Tee seuraavat kaksi kerrosta samaan tapaan. Laita päällimmäiseksi neljäs pohjalevy ja kostuta. Tasoita reunat lastalla ja levitä päälle kuorrutteeksi säästämäsi osa täytteestä. Nosta kakku jääkaappiin mieluiten seuraavaan päivään, jotta kakku mehevöityy ja täytteet ja pinta jähmettyvät.

suklaaputouskakku-vaihe-7 suklaaputouskakku-vaihe-8
suklaaputouskakku-vaihe-9 suklaaputouskakku-vaihe-10

Mittaa kuorrutteen kerma kattilaan. Lämmitä, mutta ei kiehumispisteeseen saakka. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.

Anna kuorrutteen jäähtyä kylmässä vesihauteessa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta. Jos et lämmittänyt kuorrutetta suklaan lisäämisen jälkeen uudelleen, kuorrute on viileämpää ja näin paksumpaa – sopivaa siis kaadettavaksi kakun päälle.

Kaada kuorrute kakun keskelle. Levitä lastalla päällisosan päälle ja anna valua hallitusti kakun sivuille. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään.

suklaaputouskakku-vaihe-11 suklaaputouskakku-vaihe-12

Koristele kakku suklaakonvehdeilla, makeisilla ja macaron-leivoksilla.

suklaaputouskakku-vaihe-13 suklaaputouskakku-vaihe-14

Yhteistyössä Baileys

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
120 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit