Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kanelikierre

Tulitikkupopsit

30.3.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_match_600x600.jpg

Tulitikkupopsit ja suklaachilicookiet

 SAM_2261  SAM_2273

26 cookieta ja tulitikkupopseja

Vinkki 1. Tulitikkupopseista voi myös helposti tehdä esikuviensa cookiepopseja.
Vinkki 2. Suklaachilicookiet maistuvat myös sellaisenaan kylmän maidon kanssa tarjoiltuina.

Taikina:

175 g voita tai margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
1 1/2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 tl cayennepippuria
2 patukkaa (a´37g) chilisuklaata

Popseihin lisäksi:

1 tl maustamatonta tuorejuustoa/keksi
punainen tikkari
suklaata

Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Vatkaa sokerit ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Rouhi chilisuklaaa pieneksi murskaksi. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Taikina saa jäädä melko tahmeaksi. Muotoile taikinasta kahden ruokalusikan avulla pyöreitä palloja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Keksejä ei tarvitse lytätä, ne leviävät uunissa. Paista 175-asteessa noin 13-15 minuuttia. Uunista pois ottamisen jälkeen anna jäähtyä ensin 5 minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Keksit saavat jäädä keskeltä pehmeiksi.

SAM_2224   SAM_2230

Murskaa yksi jäähtyneistä kekseistä esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa tulitikuista rikkipäät irti ja pyörittele cookiepops-massasta pikkurillinpään kokoisia palloja. Tökkää taikinapallo jokaisen tulitikun päähän ja siirrä hetkeksi jääkaappiin kovettumaaan.

Tällä aikaa murskaa tikkari pakastuspussissa ja kaada murska pienelle lautaselle. Sulata suklaaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota tikut pois jääkaapista ja kasta ”rikkiosa” suklaaseen. Anna enimmän suklaan valua pois ja pyörittele tikkarimurskassa. Aseta valmiit tikut jääkaappiin jähmettymään ja säilytä niitä siellä vaikkapa tulitikkurasiassa.SAM_2292

Kategoriat

Konvehdit ja makeisetPikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_IMG_20171203_085958_400x400.jpgKanelikierreJouluseinä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2737_400x400.jpgKanelikierreTöttöröö-kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2712_400x400.jpgKanelikierreJuhlapöydän riisipuuro
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2714_400x400.jpgKanelikierrePiparimobile
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_järjestelmäkamera-3-054_400x400.jpgKanelikierrePimeässä hohtavat salmiakkikuppikakut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_kuva-1_400x400.jpgKanelikierreRoosan nauhan sämpylät
3

Kommentit (1)

Liisukka
1.4.2014 12:50

Huikee idis ottaa käyttöön itse tikku. Ja tulisen tikun päähän tietysti tulinen popsi. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa