Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Minileivonnaisten tempaus,  Pikkuleivät Nähty 6769 kertaa
 
30.03.2014
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTITulitikkupopsit


Innostuin lukiessani minitempauksessa ja kuvausaseltelmassa vaadittu tulitikku antoi inspiraation tulitikkupopseihin. Miksi tyytyä vain kuvamaan minileivos tulitikun vierellä, kun leivonnainen itsessään voi olla sellainen! Sisälleen nämä kätkevät aimo annoksen mitäs muutakaan kuin tulisuutta.

Tulitikkupopsit ja suklaachilicookiet

 SAM_2261  SAM_2273

26 cookieta ja tulitikkupopseja

Vinkki 1. Tulitikkupopseista voi myös helposti tehdä esikuviensa cookiepopseja.
Vinkki 2. Suklaachilicookiet maistuvat myös sellaisenaan kylmän maidon kanssa tarjoiltuina.

Taikina:

175 g voita tai margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
1 1/2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 tl cayennepippuria
2 patukkaa (a´37g) chilisuklaata

Popseihin lisäksi:

1 tl maustamatonta tuorejuustoa/keksi
punainen tikkari
suklaata

Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Vatkaa sokerit ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Rouhi chilisuklaaa pieneksi murskaksi. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Taikina saa jäädä melko tahmeaksi. Muotoile taikinasta kahden ruokalusikan avulla pyöreitä palloja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Keksejä ei tarvitse lytätä, ne leviävät uunissa. Paista 175-asteessa noin 13-15 minuuttia. Uunista pois ottamisen jälkeen anna jäähtyä ensin 5 minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Keksit saavat jäädä keskeltä pehmeiksi.

SAM_2224   SAM_2230

Murskaa yksi jäähtyneistä kekseistä esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa tulitikuista rikkipäät irti ja pyörittele cookiepops-massasta pikkurillinpään kokoisia palloja. Tökkää taikinapallo jokaisen tulitikun päähän ja siirrä hetkeksi jääkaappiin kovettumaaan.

Tällä aikaa murskaa tikkari pakastuspussissa ja kaada murska pienelle lautaselle. Sulata suklaaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota tikut pois jääkaapista ja kasta ”rikkiosa” suklaaseen. Anna enimmän suklaan valua pois ja pyörittele tikkarimurskassa. Aseta valmiit tikut jääkaappiin jähmettymään ja säilytä niitä siellä vaikkapa tulitikkurasiassa.SAM_2292