Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Hauskat kakut -kisa,  Helpot ja nopeat,  Jäätelökakut,  Kesä,  Lapset,  Syntymäpäivät,  Vappu Nähty 4962 kertaa
 
27.06.2016
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTITöttöröö-kakku


Nyt oli tempaus minun makuuni! Lista hauskoista kakkujen nimistä sai ajatukseni pörräämään ja surraamaan ympäriinsä ja töttöröö: siinä se oli- meidän juhannuskakkumme. Töttöröön piti sisältää tötteröitä, ”töttöröön” paljastama yllätys ja olla helppotekoinen tarjottava lämpimään kesäpäivään. Siinä siis minun töttöröö-kakkuni ainekset! Yllätykset tötteröiden alla voi antaa lapsien nostaa ja jäätelöä sitten latoa tuutteihin tai syödä lautaselta -tyyli on vapaa ja herkkua oli!

Töttöröö-kakku eli mango-lime-jäätelökakku
2 litraa jäätelöä, noin 12 hengelle

SAM_2740 SAM_2742

Mango-limejäätelö:

5dl kuohukermaa
1prk kondensoitua maitoa
1/2 dl glukoosisiirappia
1 tlk (500g) Bonne-mangososetta
1 limen kuoriraaste ja mehu

Aloita valmistamalla jäätelö. Kaada kerma, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi kulhoon ja vatkaa seos vaahdoksi. Kääntele mangosose joukkoon. Mausta limen kuoriraasteella ja mehulla. Kaada jäätelömassa noin kahden litran vetoiseen pyöreään kulhoon ja laita pakastimeen jäätymään noin kahdeksaksi tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa välillä.

Tötteröt ja koristeet:
6 kpl jäätelötötteröitä
50 g valkosuklaata
nonparelleja
puisia grillitikkuja
viinirypäleitä, kirsikoita, pakastimesta cake popseja ja brownies-paloja -vain mielikuvitus on rajana!:)

Sulata valkosuklaa. Dippaa tötteröiden päät ja reunat suklaaseen ja kierittele nonparelleissa. Anna kuivahtaa. Leikkaa grillitikuista noin 15 cm:n pituisia ja pujota yllätykset tikkuihin. Irrota kakku kulhosta pitämällä hetken sitä kuuman veden alla. Tökkää grillitikku kakkun keskikohtaan noin 45 asteen kulmassa, terävä kärki jää ylös päin. Sovita tötterö tikun päälle. Asettele kaikki tötteröt paikalleen ja nauti yllätyksistä hyvässä seurassa!

SAM_2744 SAM_2736