Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit,  Ystävänpäivä,  Ystävänpäivätempaus Nähty 11144 kertaa
 
28.01.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTISydänpuustit


Tämän parempaa pullareseptiä ei ole kohdalleni vielä tullut, sisään kätketyt aprikoosit ja pähkinät kruunaavat jo valmiiksi sydämellisen pullan!

Sydänpuustit

Halutessasi voit vaihtaa aprikoosit vaikka rusinoihin ja pähkinät manteleihin. Kaksi sydänpullaa voi myös liittää yhteen ja jakaa vaikkapa oman sydänkäpysen kanssa.

n. 30 kpl

Taikina:

50 g hiivaa
5 dl vettä tai maitoa
1 ½  dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 1 kg (15-16dl) vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Täyte:

1 rkl kanelia
250g voita tai margariinia
1 ½ dl Dan Sukker fariinisokeria
100 g pähkinärouhetta (esim. hassel- ja pekaanipähkinä)
1 dl kuivattuja aprikooseja (n. 60g)

Voiteluun:

1 muna
raesokeria

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi kattilassa (37°C). Kaada se suureen kulhoon ja murenna päälle hiiva. Sekoita niin, että hiiva liukenee. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kardemumma sekä kananmuna.
SAM_2134 SAM_2135
Lisää joukkoon sen verran jauhoja, että seoksesta tulee vellimäinen. Vatkaa sitä voimakkaasti, jotta saat taikinaan ilmaa. Sen jälkeen lissä taikinaan jauhoja vähitellen. Kun taikinasta tulee vaikeasti sekoitettavaa, rupea alustamaan sitä käsin. Kun taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoista, lisää joukkoon pehmeä rasva. Jatka alustamista ja jauhojen lisäämistä niin kauan, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan ja se irtoaa käsisä sekä kulhon reunoista.
SAM_2136 SAM_2141
Painele taikinan pintaan kuvio (vaikkapa sydän ystävänpäivän kunniaksi:) ja nosta kohoamaan lämpimään paikkaan leivinliinan alle. Kun pinnan kuvio on kadonnut, on taikina valmista leivottavaksi.
SAM_2137  SAM_2140
Taikinan kohotessa valmistele täyte. Rouhi aprikoosit ja pähkinät. Sekoita kaikki täyteaineet sekaisin. Tämä käy helpoiten sähkövatkaimella.
SAM_2143 SAM_2145
Jaa kohonnut taikina kahtia ja kauli toinen puolikas noin 30×50-suuruiseksi levyksi. Levitä päälle puolet täytteestä ja taita toinen lyhyt sivu toisen päälle. Leikkaa näin syntyneestä levystä n. 15 2cm:n levyistä pätkää. Puno taikinanuha kierteelle ja muovaile leivinpaperoidun pellin päällä sydämeksi. Kiinike kohta tulee ylös keskelle. Anna kohota n. 40 min. Liinan alla. Voitele puustit munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225° noin. 12 min.
SAM_2168