Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Halloween,  Kinuskihaaste,  Leivokset Nähty 8799 kertaa
 
09.11.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTISuolainen kinuski-kurpitsawhoopiet


Näihin whoopie-leivoksiin lähti ideasta yhdistää kinuski ja amerikkalainen ThanksGiving-päivän kurpitsapiirakka. Sokerista keitelty kinuski oli minulle uusi tuttavuus ja lopputulos muistuttikin erehdyttävästi Daimia ripauksella suolaa.

Suolainen kinuski-kurpitsawhoopiet

Vinkki: Lopun kinuskikastikkeen voit nauttia esim. jäätelön kanssa!

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl grahamjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 1/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/4 dl öljyä
4 dl kurpitsaa soseutettuna

Täyte:

100 g maitorahkaa
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

kinuskikastiketta:

1 dl sokeria
35 g voita
0,5 dl kuohukermaa
merisuolaa

Aloita valmistamalla kurpitsasose. Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja koverra siemenet ja pehmeä malto pois. Aseta uunipellille ja paista 175C noin tunti. Irrota kuoret ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

Valmista seuraavaksi kinuskikastike. Sulata sokeri pannulla keskilämmöllä ja anna ruskistua kullanruskeaksi. Lisää voikuutiot ja anna niiden sulaa samalla sekoittaen. Ota pannu pois liedeltä ja laske kolmeen. Lisää kerma ja suola ja sekoittele tasaiseksi. Kaada lasipurkkiin ja säilytä viileässä.

Valmista  whoopietaikina. Laita uuni lämpenemään 175C. Sekoita jauhot, nostatusaineet ja mausteet keskenään. Sekoita myös sokerit, öljy ja kurpitsasose keskenään kulhossa. Yhdistä kuivat aineet joukkoon hellästi sekoitellen. Kaavi esim. jäätelökauhalla palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa noin 15-18 minuuttia, kunnes reunat saavat aavistuksen väriä. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

-Levitä whoopieiden alapuolille kerros kinuskia. Sekoita sokerit, tuorejuusto ja rahka keskenään ja täytä whoopieiden alapuolet täytteellä. Painele kannet paikoilleen ja koristele haluamallasi tavalla.SAM_2532