9.11.2014
Suolainen kinuski-kurpitsawhoopiet
Vinkki: Lopun kinuskikastikkeen voit nauttia esim. jäätelön kanssa!
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl grahamjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 1/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/4 dl öljyä
4 dl kurpitsaa soseutettuna
Täyte:
100 g maitorahkaa
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
kinuskikastiketta:
1 dl sokeria
35 g voita
0,5 dl kuohukermaa
merisuolaa
Aloita valmistamalla kurpitsasose. Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja koverra siemenet ja pehmeä malto pois. Aseta uunipellille ja paista 175C noin tunti. Irrota kuoret ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Valmista seuraavaksi kinuskikastike. Sulata sokeri pannulla keskilämmöllä ja anna ruskistua kullanruskeaksi. Lisää voikuutiot ja anna niiden sulaa samalla sekoittaen. Ota pannu pois liedeltä ja laske kolmeen. Lisää kerma ja suola ja sekoittele tasaiseksi. Kaada lasipurkkiin ja säilytä viileässä.
Valmista whoopietaikina. Laita uuni lämpenemään 175C. Sekoita jauhot, nostatusaineet ja mausteet keskenään. Sekoita myös sokerit, öljy ja kurpitsasose keskenään kulhossa. Yhdistä kuivat aineet joukkoon hellästi sekoitellen. Kaavi esim. jäätelökauhalla palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa noin 15-18 minuuttia, kunnes reunat saavat aavistuksen väriä. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
-Levitä whoopieiden alapuolille kerros kinuskia. Sekoita sokerit, tuorejuusto ja rahka keskenään ja täytä whoopieiden alapuolet täytteellä. Painele kannet paikoilleen ja koristele haluamallasi tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä