Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Roosa nauha -tempaus,  Syksy Nähty 136605 kertaa
 
27.10.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIRoosan nauhan sämpylät


Mielestäni Roosa Nauha-järjestö tekee mittaamattoman arvokasta työtä, joten halusin osallistua tempaukseen näillä teemaan sopivilla sämpylöillä. Nauhan muotoon kääriytyneet sämpylät ottavat värinsä punajuuresta raasteena ja Välimeren tunnelmissa niissä maistuvat myös rosmariini ja oliiviöljy. Keräystä voi tukea esimerkiksi lahjoittamalla keräykseen osoitteessa: http://oma.syopasaatio.fi/roosa-nauha/5-2858 .

Punajuurisämpylät

2 keskikokoista punajuurta
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl kuivattua rosmariinia
n. 12 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Kuori ja raasta raa´at punajuuret hienoksi raasteeksi. Lämmitä neste kattilassa kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva kulhoon. Kaada hiivan joukkoon vähän nestettä ja liuota hiiva siihen. Lisää muun nesteen joukkoon kattilaan punajuuriraaste ja anna lämmetä jälleen kädenlämpöiseksi.

Lisää punajuurineste hiivan joukkoon. Sekoita mukaan mausteet ja alusta taikinaan jauhoa vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa mukaan oliiviöljy. Taikina on valmista, kun se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan ja jaa toinen osa pieniksi pulliksi. Pyöritä jokainen pulla nauhaksi ja taittele Roosan nauhan malliin. Voit myös tehdä pyöreitä sämpylöitä, jotka voitelin vedellä ja ripottelin sapluunan avulla siemeniä kuvioiksi. Anna sämpylöiden kohota leivinpaperoidulla pellillä noin puoli tuntia ja lämmitä sillä aikaa kiertoilmauuni noin 215-asteeseen. Paista keskitasolla noin 15 minuuttia ja nauti lämpiminä.

kuvaroosa-nauha