20.4.2015
Pähkinäinen granola
iso lasipurkillinen
Vinkki! Granolan voi valmistaa omilla mieliaineksillaan ja mausteillaan.
6 dl Myllyn Paras ISO Kaurahiutaleita
n. 3 dl pähkinöitä (esim. manteleita, saksan- ja hasselpähkinöitä)
1 dl auringonkukan siemeniä
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
2 rkl fariinisokeria
1/3 dl hunajaa
1/2 dl öljyä
1 dl kuivattua ananasta
Laita uuni lämpeämään 150C. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet, mausteet sekä fariinisokeri. Kääntele joukkon hunaja ja öljy, sekä sekoita huolellisesti. Kaada seos syvään uunivuokaan. Paahda mysliä uunissa noin 45 minuuttia, sekoittele puulusikalla noin varttitunnin välein. Varo, ettei mysli pala. Kun granola on saanut pintaansa rusketusta ja kodin täyttää huumava tuoksu, voit ottaa sen pöydälle jäähtymään. Kun granola on jäähtynyt, lisää sekaan ananakset ja kaada lasipurkkiin.
Porkkanakakkupuuro
2-3 annosta
5 dl maitoa
2 dl Myllyn Paras ISO kaurahiutaleita
2 pientä porkkanaa
1 tl kanelia
1 1/2 maustemittaa inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 banaani muussattuna
Kuorrute:
2 dl kreikkalaista jogurttia
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl vaniljasokeria
Kiehata maito kattilassa ja raasta porkkanat. Lisää kiehuvan maidon joukkoon hiutaleet, porkkanaraaste ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 15min. Lisää lopuksi joukkoon muussattu banaani. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Annostele lautaselle puuroa, kuorrutetta ja kruunaa annos granolalla. Lupaan aamun alkavan ainakin hitusen aurinkoisemmin! 🙂
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos kommenteista! Tätä on nyt tänä aamuna testailtu myös hieman arkisempana versiona maidon kanssa, toimii niinkin. Banaanin korvasin ripottelemalla pinnalle hiukan sokeria, ja hyvää oli!