Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Joulu,  Pikkuleivät,  Piparikoriste-tempaus,  Piparkakkutyöt Nähty 12487 kertaa
 
06.12.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIPiparimobile


Muutamana vuonna aikaisemmin joulukuuksi on rakenneltu jonkinsortin piparikalenteri. Tänä vuonna piparit pääsivät omaan mobileensa, jolle varmin sijainti ei ehkä ole pinnansängyn yllä. 🙂 Tämä sopisi myös hienosti lahjaviemisiksi!

Piparimobile


n. 500g piparkakkutaikinaa
16 cm:n irtopohjavuoka
piparimuotteja
omenapora
koristeita
sokeria
lankaa/satiininauhaa

Pyörittele piparitaikinasta noin sormenpaksuinen tanko. Kierrä se leivinpaperoidun pellin päällä olevan irtopohjavuoan renkaan ympärille, jotta se säilyttää muotonsa. Paista uunissa 200 C noin 7 minuuttia tai kunnes rengas on kypsä. Heti uunista ottamisen jälkeen irrota piparirengas vuoan reunoista terävän veitsen avulla. Paista toinen rengas samoin.

Kauli lopputaikina ohueksi levyksi ja painele siitä piparimuoteilla yhteensä 24 piparia. Paista uunin keskiosassa noin 5 minuuttia. Heti, kun piparit tulevat ulos uunista, painele niistä keskiosat pois omenaporalla. Anna jäähtyä.

Koristele piparit haluamallasi tavoin. Sulata sokeria pannulla ja liimaa mobilen renkaat toisiinsa paistopinnat sisäänpäin. Näin saa renkaasta tukevamman. Liimaa kuusi piparia sulalla sokerilla renkaan kylkiin, minä liimasin akkoja ja ukkoja. Pujota langat roikkumaan tulevien pipareiden rei´istä ja kiinnitä piparit roikkumaan renkaaseen ja toisiinsa allekkain. Pipareita tulee myös kuusi kolmen allekaisen piparin jonoa. Kiinnitä renkaasen neljä paksumpaa lankaa, ja ripusta mobile roikkumaan vaikkapa katosta.