Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Halloween,  Lapset,  Muffinssit,  Salmiakkihaaste,  Yhteistyöreseptit Nähty 23552 kertaa
 
27.10.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Maidoton

LUKIJAN RESEPTIPimeässä hohtavat salmiakkikuppikakut


Halloweenin tunnelmissa Internetistä löytyi taas yksi ihmetystä herättänyt fakta: tonic-vedessä oleva ainesosa kiniini hehkuu pimeässä! Tämä ”pimeä” tarkoitti kuitenkin tässä tapauksessa sinertävän UV-valon hehkua, joten kauppareissulla mukaan lähti tölkki vettä ja kaapista kaivettiin esiin vanha UV-valo. Ja toden totta, lampun hohteessa vesi sai hohtavan sävyn. Siitä ideana jatkojalostaa kuorrutteestakin hohtavaa, arvoitukseksi vielä jää, onko hehku lampun vai kiniinin aikaansaannosta, mutta yhdet Halloweenin karmaisevimmista kuppikakuista saatiin aikaan!

Pimeässä hohtavat salmiakkikuppikakut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


8 kappaletta

Taikina:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sulatettua margariinia
3 rkl Apteekin salmiakki-mikseriä

Sisälle: karmaisevia karkkeja, granaattiomenaa tai muu yllätys

Kuorrute:
n. 4 1/2 dl tomusokeria
3/4 dl margariinia
n. 3-4 tl tonic-vettä
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Apteekkarin salmiakkia

Laita uuni lämpeämään 225 C. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi taikinan joukkoon sula rasva sekä mausta salmiakki-mikserillä. Taikina saa maistua melko voimakkaasti salmiakkiselta.

Vuoraa muffinsipelti muffinssivuoilla ja laita jokaiseen syvennykseen lusikallinen taikinaa. Ripottele syvennykseen yllätystäytteet ja laita jokaiseen vuokaan taikinaa noin 2/3 vuoan syvyydestä. Paista 225 C noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöistä margariinia ja tomusokeria kulhossa. Lisää tonic-vettä, kunnes kuorrute on sopivan paksua pursotettavaksi. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele pelottaviksi naamoiksi. Kun katselet kuppikakkuja UV-valon alla, voit nähdä niiden loistavan!

Yhteistyössä Haganol

haganol_logo