27.10.2015
Pimeässä hohtavat salmiakkikuppikakut
8 kappaletta
Taikina:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sulatettua margariinia
3 rkl Apteekin salmiakki-mikseriä
Sisälle: karmaisevia karkkeja, granaattiomenaa tai muu yllätys
Kuorrute:
n. 4 1/2 dl tomusokeria
3/4 dl margariinia
n. 3-4 tl tonic-vettä
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Apteekkarin salmiakkia
Laita uuni lämpeämään 225 C. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi taikinan joukkoon sula rasva sekä mausta salmiakki-mikserillä. Taikina saa maistua melko voimakkaasti salmiakkiselta.
Vuoraa muffinsipelti muffinssivuoilla ja laita jokaiseen syvennykseen lusikallinen taikinaa. Ripottele syvennykseen yllätystäytteet ja laita jokaiseen vuokaan taikinaa noin 2/3 vuoan syvyydestä. Paista 225 C noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöistä margariinia ja tomusokeria kulhossa. Lisää tonic-vettä, kunnes kuorrute on sopivan paksua pursotettavaksi. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele pelottaviksi naamoiksi. Kun katselet kuppikakkuja UV-valon alla, voit nähdä niiden loistavan!
[haganol]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Nää on kyllä aika karmivat, tosi hauska idea 🙂