Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isän- ja äitienpäivä,  Isoäidin reseptit -tempaus,  Kahvikakut,  Klassikot Nähty 11676 kertaa
 
22.09.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMummon piimäkakku


Kuulemma olen leiponut jo tätä kakkua aiemminkin, mutta ensimmäinen leivontamuistoni liittyy tähän kakkuun. Olin ollut ensimmäisellä kesälomallani koulusta ihan yksin mummolassa kylässä ja mummoni kanssa leivoimme tätä kakkua. Resepti oli helppo deseistä ja mitoista ymmärtömättömälle tytölle, ja kotiin päästyä kopionkin mummolta saamani reseptin vanhan reseptikirjamme takakanteen. Muulle perheelle ylpeänä leivottu kakku jäi keskeltä aivan tinaksi, mutta tätä kakkua syödessä palaavat ihanat muistot mieleen!

Resepti on vanha ja kulkenut suvussamme jo monta sukupolvea. Sen alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta useimmista piimäkakuista poiketen tästä on varmaankin pula-aikoina ylimääräiset mausteet karsiutuneet pois. Välillä kuitenkin yksinkertainen on parasta.

Piimäkakku

image (1)

I. Sekoita piimä ja sokeri keskenään isossa kulhossa.
II. Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään. Lisää ne taikinaan.
III. Lisää taikinaan sulatettu voi ja rusinat, sekoita tasaiseksi.
+ Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista uunin alaosassa 175C noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

image (3)