30.3.2014
Chilisuklaacookiet
27 isoa ja kymmenen pientä cookieta.
Vinkki. Suklaachilicookiet maistuvat sellaisenaan kylmän maidon kanssa tarjoiltuina.
Taikina:
175 g voita tai margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
1 1/2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 tl cayennepippuria
2 patukkaa (a´37g) chilisuklaata
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Vatkaa sokerit ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Rouhi chilisuklaaa pieneksi murskaksi. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Taikina saa jäädä melko tahmeaksi. Muotoile taikinasta kahden ruokalusikan avulla pyöreitä palloja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Keksejä ei tarvitse lytätä, ne leviävät uunissa. Paista 175-asteessa noin 13-15 minuuttia. Uunista pois ottamisen jälkeen anna jäähtyä ensin 5 minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Keksit saavat jäädä keskeltä pehmeiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä