Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Minileivonnaisten tempaus,  Pikkuleivät Nähty 3689 kertaa
 
30.03.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIMinichilisuklaacookiet


Nämä keksit syntyivät ikäänkuin vahingossa tulitikkupopsien rinnalle, mutta maistuvat tulisenkin ystävälle!

Chilisuklaacookiet

 27 isoa ja kymmenen pientä cookieta.

Vinkki. Suklaachilicookiet maistuvat sellaisenaan kylmän maidon kanssa tarjoiltuina.

Taikina:

175 g voita tai margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
1 1/2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 tl cayennepippuria
2 patukkaa (a´37g) chilisuklaata

Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Vatkaa sokerit ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Rouhi chilisuklaaa pieneksi murskaksi. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Taikina saa jäädä melko tahmeaksi. Muotoile taikinasta kahden ruokalusikan avulla pyöreitä palloja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Keksejä ei tarvitse lytätä, ne leviävät uunissa. Paista 175-asteessa noin 13-15 minuuttia. Uunista pois ottamisen jälkeen anna jäähtyä ensin 5 minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Keksit saavat jäädä keskeltä pehmeiksi.

SAM_2224   SAM_2230

mini