Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kanelikierre

Juhlapöydän riisipuuro

7.12.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2712_600x600.jpg

Joulupöydän riisivanukas & sekametelisoppa
1 1/2 litran rengasvuoka, kymmenelle

1 litra riisipuuroa:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 litra täysmaitoa

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen puuroriisi. Anna kiehua pari minuuttia ja kaada joukkoon maito. Annan puuron kiehua miedolla lämmöllä valmiiksi asti, noin 40 min. Jäähdytä.

Vanukas:
litra riisipuuroa
3 dl kuohukermaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1 rkl maitoa
(tavallista sokeria niin halutessasi)

Voitele silikoninen rengasvuoka öljyllä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sitruunan kuorella, -mehulla ja vaniljasokerilla. Lämmitä maitoa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon. Sekoita jäähtynyt riisipuuro kermavaahdon joukkoon ja kaada vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

SAM_2700 SAM_2701

Sekametelisoppa:
12 dl vettä
n. 1 1/2 dl sokeria
1 ps (250g) sekahedelmiä
1 kanelitanko
muutama pala sitruunan kuorta
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1/2 sitruunan mehu

Mittaa vesi kattilaan ja liuota siihen sokeri sekoittamalla. Leikkaa suurimmat sekahedelmät saksilla pienemmiksi paloiksi ja kaada hedelmät kattilaan. Anna hedelmien liota yön yli.

Lisää kanelitanko ja huolella pestystä sitruunasta perunankuorimaveitsellä leikattua keltaista kuorta. Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä, kunnes ne nousevat pintaan ja pehmenevät. Nosta kattila liedeltä ja nostele hedelmät reikäkauhalla tarjoiluastiaan. Poista kanelitanko ja sitruunankuoret.

SAM_2698 SAM_2699

Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna uudestaan, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Mausta sitruunamehulla ja kaada soppa hedelmien päälle. Sokeroi pinta, jottei siihen muodostu kalvoa.

Kokoaminen:
Kumoa riisipuurovanukas varovasti tarjoilulautasen päälle. Jos käytät metallista vuokaa, upota se kuumaan veteen ennen irroittamista. Täytä rengasvuoan kolo keitolla ja koristele haluamallasi tavalla. Minä käytin koristeluun karpaloita ja rusinoita.

SAM_2709

Ainesosat

Hedelmä

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioMunatonPähkinätön

Kategoriat

JouluMuut juhlapöydän kakutMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_IMG_20171203_085958_400x400.jpgKanelikierreJouluseinä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2737_400x400.jpgKanelikierreTöttöröö-kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2712_400x400.jpgKanelikierreJuhlapöydän riisipuuro
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2714_400x400.jpgKanelikierrePiparimobile
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_järjestelmäkamera-3-054_400x400.jpgKanelikierrePimeässä hohtavat salmiakkikuppikakut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_kuva-1_400x400.jpgKanelikierreRoosan nauhan sämpylät
3

Kommentit (3)

soja
Kinuskileipomo soja
9.12.2015 21:11

kiva ohje! Meillä ei meinaa saada riisipuuroa jäämään yli, mutta jos näin käy, pidän tämän mielessä. Ja ihanaa, sekametelisoppa nimi on muillekin tuttu =)

Kinuskiemo
9.12.2015 20:50

No siinä on todella juhlapöydän riisipuuro kakun muodossa ja kauniisti koristeltuna. ”Tavallisen” riisipuuron keittämistä suunnitellessa kannattaakin pitää mielessä tämä ”juhlapöydän puuro” ja mitata ainekset kattilaan sen mukaan. Että sitten juhlapuuron valmistamiseen jää muutakin kuin jämät.

Tällä juhlapuurolla saadaan uskoakseni sellaistenkin päät kääntymään, joille riisipuuro ei ole tähän asti maistunut. 🙂

(Sekametelisoppahan on toinen herkku. Onneksi kulho on vanukkaan vieressä. Siitä lisää!)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
9.12.2015 07:41

Aatto aamu ei todella käynnisty,jos ei riisipuuroa saa. Ja meilläkin sitä aina jää yli.
Tämä on kyllä loistoidea, ei tarvitse heittää menemään.Meillä kun ei kuitenkaan myöskään sitten enää se lämmitetty riisipuuro tee kauppaa vaan että tuoretta sen olla pitää. Niin tässä idea jämälle! 🙂 Hienoa! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa