Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Juhlapöydän riisipuuro

Leipomo: Kanelikierre
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2712_600x600.jpg

Joulupöydän riisivanukas & sekametelisoppa
1 1/2 litran rengasvuoka, kymmenelle

1 litra riisipuuroa:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 litra täysmaitoa

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen puuroriisi. Anna kiehua pari minuuttia ja kaada joukkoon maito. Annan puuron kiehua miedolla lämmöllä valmiiksi asti, noin 40 min. Jäähdytä.

Vanukas:
litra riisipuuroa
3 dl kuohukermaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1 rkl maitoa
(tavallista sokeria niin halutessasi)

Voitele silikoninen rengasvuoka öljyllä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sitruunan kuorella, -mehulla ja vaniljasokerilla. Lämmitä maitoa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon. Sekoita jäähtynyt riisipuuro kermavaahdon joukkoon ja kaada vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

SAM_2700 SAM_2701

Sekametelisoppa:
12 dl vettä
n. 1 1/2 dl sokeria
1 ps (250g) sekahedelmiä
1 kanelitanko
muutama pala sitruunan kuorta
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1/2 sitruunan mehu

Mittaa vesi kattilaan ja liuota siihen sokeri sekoittamalla. Leikkaa suurimmat sekahedelmät saksilla pienemmiksi paloiksi ja kaada hedelmät kattilaan. Anna hedelmien liota yön yli.

Lisää kanelitanko ja huolella pestystä sitruunasta perunankuorimaveitsellä leikattua keltaista kuorta. Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä, kunnes ne nousevat pintaan ja pehmenevät. Nosta kattila liedeltä ja nostele hedelmät reikäkauhalla tarjoiluastiaan. Poista kanelitanko ja sitruunankuoret.

SAM_2698 SAM_2699

Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna uudestaan, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Mausta sitruunamehulla ja kaada soppa hedelmien päälle. Sokeroi pinta, jottei siihen muodostu kalvoa.

Kokoaminen:
Kumoa riisipuurovanukas varovasti tarjoilulautasen päälle. Jos käytät metallista vuokaa, upota se kuumaan veteen ennen irroittamista. Täytä rengasvuoan kolo keitolla ja koristele haluamallasi tavalla. Minä käytin koristeluun karpaloita ja rusinoita.

SAM_2709

GluteenitonKasvisruokavalioMunatonPähkinätön

Ainesosat:

Hedelmä

Kategoriat:

JouluMuut juhlapöydän kakutMuuta makeaa
- Helppo 3

Kommentit (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa