22.6.2015
Hunajaiset kauraneliöt
25 pientä suupalaa
Taikina:
100 g voita tai margariinia
3 rkl SAM Aroma Deli Hunaja&Inkivääriä
1/2 dl sokeria
4 1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
2 Dubbel Nougat-patukkaa (yht. 100g)
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata rasva mikronkestävässä kulhossa ja lisää sulatuksen jälkeen joukkoon hunaja, jotta se notkistuisi. Lisää kulhoon mukaan loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoituun n.25x25cm:n vuokaan tasaiseksi levyksi.
Paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan rusketusta. Leikkaa sillä aikaa nougat-patukat ohuiksi suikaleiksi joko veitsellä tai saksilla. Ripottele karamellin palaset kuuman kakkulevyn päälle, jolloin ne sulavat. Levitä haarukan avulla koko pinnalle ja kuvioi tai koristele haluamallasi tavalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
[hunajainen]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tavallinen hunaja sopii oikein mainiosti, tosin pienentäisin määrää kahteen ruokalusikalliseen, sillä tuo inkiväärihunaja on ennemminkin tulista kuin makeaa.