Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Hunajamauste-haaste,  Lapset,  Leivokset,  Yhteistyöreseptit Nähty 2754 kertaa
 
22.06.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIHunajaiset kauraneliöt


Nämä makeat suupalaset ovat muisto lapsuuden herkkuhetkistä. SAM:in inkiväärihunaja antaa kaiken makeuden keskelle hiukan uutta särmää.

Hunajaiset kauraneliöt

25 pientä suupalaa

Taikina:
100 g voita tai margariinia
3 rkl SAM Aroma Deli Hunaja&Inkivääriä
1/2 dl sokeria
4 1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
2 Dubbel Nougat-patukkaa (yht. 100g)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata rasva mikronkestävässä kulhossa ja lisää sulatuksen jälkeen joukkoon hunaja, jotta se notkistuisi. Lisää kulhoon mukaan loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoituun n.25x25cm:n vuokaan tasaiseksi levyksi.

Paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan rusketusta. Leikkaa sillä aikaa nougat-patukat ohuiksi suikaleiksi joko veitsellä tai saksilla. Ripottele karamellin palaset kuuman kakkulevyn päälle, jolloin ne sulavat. Levitä haarukan avulla koko pinnalle ja kuvioi tai koristele haluamallasi tavalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Yhteistyössä Hunajainen SAM

hunajainensam_logo