Kinuskileipomo Kanelikierre

Kategoria: Hunajamauste-haaste,  Kesä,  Lapset,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Muut suolapalat,  Pikku-Kinuskit,  Pizzat, voileivät, iltapalat,  Syksy,  Yhteistyöreseptit Nähty 2434 kertaa
 
25.06.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Munaton

LUKIJAN RESEPTIChilihunaja-tikkunakkisämpylät


MIkä olisikaan mukavampaa puuhaa kesällä kuin paistaa herkullista tikkupullaa nuotiolla? No, paistaa tikkuhodareita tietenkin! Sateisen kesäpäivän johdosta nämä valmistuivat kodassa, mutta saivat silti hymyn korviin. Nakkisämpylöiden sämpylät sisältävät piimää ja perunamuusia, mutta saavat sen lisäksi hiukan potkua SAM:in Hunaja&Chilistä.

Tikkunakkisämpylät chilivivahteella

8 kpl

Taikina:

2 dl perunamuusia
3 dl piimää
25 g hiivaa
2 rkl SAM Aroma Deli Hunaja&Chiliä -jos pidät tulisesta oikein paljon, lisää määrää 3 rkl:aan
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1,5 dl ohrajauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
loput vehnäjauhoja

Lisäksi:

8 kpl pitkää ja ohutta nakkimakkaraa (käytin itse grillibalkania)
SAM Aroma Deli Hunaja&Chiliä
ketsuppia
sinappia

Aloita taikinasta. Sekoita piimä ja perunamuusin jäämät kulhossa ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi. Ota osa nesteestä sivuun, liuota siihen hiiva ja kaada takaisin lopun nesteen joukkoon. Lisää taikinaan hunaja, öljy ja suola ja sekoita tasaiseksi. Tämän jälkeen voit käänneellä taikinaan puuhaarukan avulla kaiken ohra- ja sämpyläjauhon, jonka jälkeen alusta taikinaan vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Kun taikina muistuttaa pullataikinaa eli irtoaa kulhon reunoista ja käsistä, aseta se vedottomaan paikkaan liinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi – tämä vie noin puoli tuntia.

Viritä sillä aikaa nuotio palamaan ja tökkää makkarat jäykkiin grillitikkuihin. Kun taikina on kohonnut, jaa se kahdeksaan osaan ja pyörittele osat sormea hiukan paksummiksi tangoiksi. Lämmitä tällä aikaa makkaroita hiukan ja kiedo sitten taikinaa makkaran ympärille. Anna taikinan kohota hiukan kauempana nuotiosta noin 10 minuuttia, jonka jälkeen siirrä tikkua hiukan lähemmäksi tulta, jolloin taikina paistuu kypsäksi ja makkarakin on jo lämmin, tämä vie aikaa noin 10-15 minuuttia. Dippaa valmista nakkisämpylää SAM:in Hunaja&Chili:iin, ketsuppiin ja sinappiin ja nauti.

Vinkki! Taikina taipuu myös hampurilaissämpylöiksi, jotka voit paistaa ritilällä tulen yllä.

SAM_2679     SAM_2677

Yhteistyössä Hunajainen SAM

hunajainensam_logo