1.2.2016
Kakku on tehty 16 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan.
Pohjana on 3 munan sokerikakkupohja.
Kostutus: 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria
Täyte on Kinuskikissan helpot suosikit -kirjasta:
1 dl Flora kuohua
100 g fudgekaramelleja
0,75 dl Flora kuohua
Kreemi:
150 g voita
0,5 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa (ruskea purkki)
Kinuskikuorrute (alkuperäinen ohje napattu täältä):
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tomusokeria
40 g valkosuklaata
Koristeet: Helmiäissprayllä suihkautettuja suklaakinuskikuulia.
Laita 1 dl kermaa ja fudget kattilaan. Kietä miedolla lämmöllä, kunnes fudget ovat sulaneet. Jäähdytä fudgekerma mielellään yön yli jääkaapissa.
Lisää jäähtyneeseen fudgekermaan 1 dl vispikermaa ja vatkaa vaahdoksi.
Sekoita vaniljasokeri maitoon.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Käytä kokoamisessa apuna irtopohjavuoan rengasta. Kostuta kaikki kolme kakkulevyä, jaa täyte tasaisesti kahteen väliin.
Itse pakastin kakun tässä vaiheessa, mutta kakun olisi hyvä maustua jääkaapissa ainakin yön yli.
Valmista kreemi. Vatkaa pehmeä voi ja kondensoitu maito sekaisin. Jos kreemi on liian jähmeää, sitä voi lämmittää varovasti mikrossa. Levitä kreemi tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Laita kakku jääkaappiin odottamaan kinuskin valmistumista.
Keitä kinuski. Laita kattilaan kerma ja sokerit. Keitä miedolla lämmöllä kinuskiksi (n. 10-15 minuuttia). Anna jäähtyä. Lisää valkusuklaa haaleaan kinuskiin. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Laita kinuski pursotuspussiin ja pursota kinuskia kakun päälliosan reunoille, jos haluat kinuskin valuvan, kuten kuvan kakussa. Pursota tai lusikoi kinuskia kakun päälle. Itselläni kinuskia jäi yli, tämä annos saattaa riittää jopa ison (halkaisija n. 24 cm) kakun kuorruttamiseen.
Koristele namuilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä