16.10.2007   279 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Maidoton,  Pähkinätön

Sokerikakkupohja


Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin. Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin. Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. Huomaathan, että myös pohjan paistoaika riippuu taikinan koosta. Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja. Katso myös tumman sokerikakkupohjan ohje.

Ainekset:
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Paistaminen:
175 astetta, alatasolla 40 min

Kostutus:
5 munan pohjaan 2 – 2 ½ dl

00aa.JPG

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

Ota esille kaksi saman kokoista lasia.

Riko munat toiseen lasiin.

Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.

Kaada sokeri kulhoon.

Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.

Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Huomaa, että pieni taikina kypsyy nopeammin. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi sen palamisen. Yritä kuitenkin odottaa vähintään 20 minuuttia, sillä pohja lässähtää helposti paistamisen alkuvaiheessa.

Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Voit varmistaa kypsyyden vielä cocktailtikulla: kakku on kypsä, kun tikku jää kuivaksi. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
249 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

SAMkevät
kinuskikissa-puoti2

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Oopperakakku
    Jaana Heikkonen: Tein tämän kakun ja tarjosin eilen, päällisen suklaan tosin vaihdoin maitosuklaaseen, muuten seurasin ohjetta ja kyllä tuli niin hyvää, että…
  • Höyhenenkevyt sitruunajuustokakku
    maris: Oli aikomukseni pääsiäiseksi tätä kakkua tehdä, mutta aikeeksi se silloin myös jäi. :( Nyt teki mieli kahvipöytään jotain…
  • Perinteinen mansikkakakku
    Kinuskiemo: Sussi: Tämän sivun lopussa on vielä tietoa asiasta: http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-vaniljakreemijauhe/
  • Perinteinen mansikkakakku
    Kinuskiemo: Sussi: Kyllä voi.
  • Amerikkalaiset pannukakut
    Tangerine: Tein näitä sydänpannulla ja sain 36 pannukakkua.
  • Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte
    shennny: Onneksi kakku pysyi kasassa, oli sen verran jähmettynyt yön aikana jääkaapissa :) käytin tavallista sokerikakkupohjaa ja tein kyllä raparperikiisselin ohjeen…
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: Muokkasin nyt hieman tuota rahkaseoksen valmistuskohtaa varmistaakseni, että se neuvoo ainesten sekoittelut toisiinsa juuri niin kuin minä tein. Toivottavasti tämä…
  • Seeprapiirakka
    Kahvihiiri: Sama homma täällä, että rahkatäytteestä tuli jämäkkää. Lisäsin maitoa vähän, mutta oli se silti aika paksua . Kaatamisessa ei ollut…
  • Monster high -kakku
    mari-johanna: Piia Kirkkala: Kyllä voit yhdistää. Onnistuu hyvin kun yhdistät paketit huolella muovaamalla keskenään ja vasta sitten lähdet kaulitsemaan!…

Kumppanit