Kinuskikumppani
Ruusuleivokset
Leipomo: Piperrys
Havainnollisen videon koristelutekniikasta ruusujen osalta löydät täältä.
Huom! Täytteeseen ei ole käytetty liivatetta tai muuta jämäköittävää ainetta. Jos haluat rakentaa kovin korkean kakun tai leivoksen, lisää täytteeseen liivatetta ja/tai vaniljakreemijauhetta, jotta leivos pysyy kasassa!
6 kpl leivoksia
Sokerikakkupohja levynä
Kostutukseen maitoa
Täyte:
Sokeroimatonta omenasose:
0,5- 1 kg omenaa
0,5 – 1 dl vettä
Kinuskikermavaahto:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
Koristelu:
Kinuskikissan Vaniljamassaa
Kakkupitsiä (Kuvan pitsit valmistettu tällä)
Maapähkinäkreemi
Mustalla massalla päällystetyn leivoksen kreemiin on lisätty kaakaojauhetta 1 rkl / 1 dl kreemiä
Valmista sokerikakkupohja ohjeen mukaan. Pohjaa jäi ainakin minulla n. 1/2 käyttämättä.
Voit halutessasi käyttää myös sokeroitua omenasosetta tai omenahilloa tai -marmeladia. Sosetta tulee näillä määrillä reilusti, soseen voi myös pakastaa ja käyttää esim. jugurtin tai puuron kanssa.
Pilko omenat kattilaat. Lisää pohjalle vesi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes omenat ovat soseutuneet. Jäähdytä.
Valmista kinuskikerma jo edellisenä iltana. Kermaa tulee myös reilusti. Keitä 1 dl kermaa ja fariinisokeri kattilassa. Anna pulpahtaa vain kerran ja siirrä kattila jäähtymään. Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Lisää kerma ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Maapähkinävoikreemin voit valmistaa samoilla vispilöillä kuin kinuskikermavaahdon, pesua ei tarvita.
Kasaa leivokset esim. alaspäin kapenevan kahvikupin pohjalle, jolloin saat niihin hieman muotoa. Kelmuta kupit sisäpuolelta, jolloin pois ottaminen helpottuu.
Aseta pohjimmaiseksi sopivan kokoinen pyöreä pala kakkupohjaa ja kostuta se maidolla. Laita päälle 1 tl omenasosetta ja n. 1 rkl kinuskikermavaahtoa. Aseta päällimmäiseksi pyöreä pala kakkupohjaa ja kostuta maidolla. Laita leivokset jääkaappiin tekeytymään ainakin pariksi tunniksi, mielellään yön yli.
Kumoa leivokset pois kupeista ja levitä niiden pintaan kreemi. Leivoksia kannattaa pitää ennen kreemitystä pakkasessa n. tunti, jolloin kreemin levittäminen on helpompaa.
Leikkaa vaniljamassasta sopivia paloja ja päällystä leivokset.
Valmista kakkupitsi ohjeen mukaan ja leikkaa siitä sopivankokoinen suikale leivoksen ympärille.
Ainesosat:
Kategoriat:
Yhteisön uusimmat reseptit






Kommentit (2)
Ei kommentteja.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta