Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Leivokset,  Vaniljamassa-tempaus,  Yhteistyöreseptit Nähty 2440 kertaa
 
11.10.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIRuusuleivokset


Ruusukakku on pyörinyt mielessä jo pitkään ja nyt Vaniljamassatempauksen yhteydessä päätin toteuttaa kakun sijaan pienempiä leivoksia.
Kinuskikissan Vaniljamassa olikin uusi tuttavuus ja oikein positiivinen sellainen. Massa ei tarttunut kaulitessa kiinni alustaan tai kaulimeen ja sitä oli oikein mukava työstää. Myös maku yllätti positiivisesti. Itselleni tuli hieman Satin Ice -massa mieleen, mutta maku oli mielestäni Satin Icea parempi.
Valkoinen ruusu on tehty vähän paksummalla massakerroksella, mustaan sitten rohkeasti kaulin massan ohueksi (alle 1 mm). Musta massa toimi erinomaisesti näissä leivoksissa ohueksi kaulittunakin.
Mustasta ruususta (kuva ohjeen lopussa) tuli oikein dramaattinen ja Halloween-henkinen, tätä ideaa voisi jalostaa kokonaiseksi kakuksi Halloween-juhliin.

Havainnollisen videon koristelutekniikasta ruusujen osalta löydät täältä.

Huom! Täytteeseen ei ole käytetty liivatetta tai muuta jämäköittävää ainetta. Jos haluat rakentaa kovin korkean kakun tai leivoksen, lisää täytteeseen liivatetta ja/tai vaniljakreemijauhetta, jotta leivos pysyy kasassa!

6 kpl leivoksia

Sokerikakkupohja levynä

Kostutukseen maitoa

Täyte:
Sokeroimatonta omenasose:
0,5- 1 kg omenaa
0,5 – 1 dl vettä

Kinuskikermavaahto:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa

Koristelu:
Kinuskikissan Vaniljamassaa
Kakkupitsiä (Kuvan pitsit valmistettu tällä)

Maapähkinäkreemi
Mustalla massalla päällystetyn leivoksen kreemiin on lisätty kaakaojauhetta 1 rkl / 1 dl kreemiä

Valmista sokerikakkupohja ohjeen mukaan. Pohjaa jäi ainakin minulla n. 1/2 käyttämättä.

Voit halutessasi käyttää myös sokeroitua omenasosetta tai omenahilloa tai -marmeladia. Sosetta tulee näillä määrillä reilusti, soseen voi myös pakastaa ja käyttää esim. jugurtin tai puuron kanssa.
Pilko omenat kattilaat. Lisää pohjalle vesi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes omenat ovat soseutuneet. Jäähdytä.

Valmista kinuskikerma jo edellisenä iltana. Kermaa tulee myös reilusti. Keitä 1 dl kermaa ja fariinisokeri kattilassa. Anna pulpahtaa vain kerran ja siirrä kattila jäähtymään. Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Lisää kerma ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Maapähkinävoikreemin voit valmistaa samoilla vispilöillä kuin kinuskikermavaahdon, pesua ei tarvita.

Kasaa leivokset esim. alaspäin kapenevan kahvikupin pohjalle, jolloin saat niihin hieman muotoa. Kelmuta kupit sisäpuolelta, jolloin pois ottaminen helpottuu.
Aseta pohjimmaiseksi sopivan kokoinen pyöreä pala kakkupohjaa ja kostuta se maidolla. Laita päälle 1 tl omenasosetta ja n. 1 rkl kinuskikermavaahtoa. Aseta päällimmäiseksi pyöreä pala kakkupohjaa ja kostuta maidolla. Laita leivokset jääkaappiin tekeytymään ainakin pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kumoa leivokset pois kupeista ja levitä niiden pintaan kreemi. Leivoksia kannattaa pitää ennen kreemitystä pakkasessa n. tunti, jolloin kreemin levittäminen on helpompaa.

Leikkaa vaniljamassasta sopivia paloja ja päällystä leivokset.

Valmista kakkupitsi ohjeen mukaan ja leikkaa siitä sopivankokoinen suikale leivoksen ympärille.

WP_20161011_12_43_15_Rich