Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Jäätelökakut Nähty 3016 kertaa
 
11.11.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIIsänpäivän jätskikakku


Kuulun sosiaalisessa mediassa erääseen leivonta-aiheiseen ryhmään ja siellä tuli vastaan idea suklaakuorrutetusta jätskikakusta silikoniseen kuivakakkuvuokaan tehtynä.
Meidän poikien isä on kovin perso jäätelölle ja ajan itsellä ollessa kortilla jäätelökakku on oikein hyvä vaihtoehto – ainakin meidän tapauksessa 🙂
Vaativin vaihe tässä reseptissä on suklaan levittäminen tasaisesti kakkuvuoan reunoille ja kakun voi tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen odottelemaan juhlahetkeä.

Tarvitset:

Noin 2 litran silikonisen kahvikakkumuotin
(tai voit tehdä pieniin muotteihin jätskileivoksia)

300 g suklaata (tähän on käytetty puolet valko- puolet maitosuklaata)

2 litraa jäätelöä

Valmiin kakkupohjan (itse ostin ihan kaupasta)

Paloittele ja sulata suklaa. Suklaan temperoinnista mikrossa löytyy juttua mm. täältä. Itse en ole enää aikoihin suklaata raastanut, vaan laittanut pieninä paloina mikroon. Temperoinnista on se hyöty, että suklaa säilyy ihanan rapsahtavana.
Levitä sulanut suklaa vuoan reunoille. Apuna voi käyttää silikonisutia.
Nosta kakkuvuoka ylösalaisin esim. leivinpaperin päälle, jolloin ylimääräiset suklaat valuvat pois. Kun suklaa on hieman jähmettynyt, laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Nosta jäätelöt huoneenlämpöön. Notkista jäätelöä esim. lusikan avulla kulhossa. Levitä notkistettu jäätelö vuokaan tasaisesti.

Leikkaa kakkupohjasta sopiva pala ja lisää vuokaan viimeisenä.

Laita pakastimeen. Anna pakastua vähintään 2 tuntia. Nosta pois pakastimesta hetki ennen tarjoilua.

Oma kuningasideani oli kirjoittaa tummalla suklaalla vuokaan ensin ”ISI” ja sydämiä, mutta kun vaalean suklaan kaatoi päälle, alkoi tumma suklaa myös sulamaan. Eli kirjoittelut kannattaa tehdä vasta valmiiseen kakkuun.
Täytteenä kakussa on meidän isin lempijätskejä, eli banaani-suklaata ja Jaffaa.