11.11.2016
Tarvitset:
Noin 2 litran silikonisen kahvikakkumuotin
(tai voit tehdä pieniin muotteihin jätskileivoksia)
300 g suklaata (tähän on käytetty puolet valko- puolet maitosuklaata)
2 litraa jäätelöä
Valmiin kakkupohjan (itse ostin ihan kaupasta)
Paloittele ja sulata suklaa. Suklaan temperoinnista mikrossa löytyy juttua mm. täältä. Itse en ole enää aikoihin suklaata raastanut, vaan laittanut pieninä paloina mikroon. Temperoinnista on se hyöty, että suklaa säilyy ihanan rapsahtavana.
Levitä sulanut suklaa vuoan reunoille. Apuna voi käyttää silikonisutia.
Nosta kakkuvuoka ylösalaisin esim. leivinpaperin päälle, jolloin ylimääräiset suklaat valuvat pois. Kun suklaa on hieman jähmettynyt, laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Nosta jäätelöt huoneenlämpöön. Notkista jäätelöä esim. lusikan avulla kulhossa. Levitä notkistettu jäätelö vuokaan tasaisesti.
Leikkaa kakkupohjasta sopiva pala ja lisää vuokaan viimeisenä.
Laita pakastimeen. Anna pakastua vähintään 2 tuntia. Nosta pois pakastimesta hetki ennen tarjoilua.
Oma kuningasideani oli kirjoittaa tummalla suklaalla vuokaan ensin ”ISI” ja sydämiä, mutta kun vaalean suklaan kaatoi päälle, alkoi tumma suklaa myös sulamaan. Eli kirjoittelut kannattaa tehdä vasta valmiiseen kakkuun.
Täytteenä kakussa on meidän isin lempijätskejä, eli banaani-suklaata ja Jaffaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos mari-johanna ja oikein mukavaa isänpäivää myös teidän perheelle ☺