Kinuskikumppani
Isänpäivän jätskikakku
Leipomo: Piperrys
Tarvitset:
Noin 2 litran silikonisen kahvikakkumuotin
(tai voit tehdä pieniin muotteihin jätskileivoksia)
300 g suklaata (tähän on käytetty puolet valko- puolet maitosuklaata)
2 litraa jäätelöä
Valmiin kakkupohjan (itse ostin ihan kaupasta)
Paloittele ja sulata suklaa. Suklaan temperoinnista mikrossa löytyy juttua mm. täältä. Itse en ole enää aikoihin suklaata raastanut, vaan laittanut pieninä paloina mikroon. Temperoinnista on se hyöty, että suklaa säilyy ihanan rapsahtavana.
Levitä sulanut suklaa vuoan reunoille. Apuna voi käyttää silikonisutia.
Nosta kakkuvuoka ylösalaisin esim. leivinpaperin päälle, jolloin ylimääräiset suklaat valuvat pois. Kun suklaa on hieman jähmettynyt, laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Nosta jäätelöt huoneenlämpöön. Notkista jäätelöä esim. lusikan avulla kulhossa. Levitä notkistettu jäätelö vuokaan tasaisesti.
Leikkaa kakkupohjasta sopiva pala ja lisää vuokaan viimeisenä.
Laita pakastimeen. Anna pakastua vähintään 2 tuntia. Nosta pois pakastimesta hetki ennen tarjoilua.
Oma kuningasideani oli kirjoittaa tummalla suklaalla vuokaan ensin ”ISI” ja sydämiä, mutta kun vaalean suklaan kaatoi päälle, alkoi tumma suklaa myös sulamaan. Eli kirjoittelut kannattaa tehdä vasta valmiiseen kakkuun.
Täytteenä kakussa on meidän isin lempijätskejä, eli banaani-suklaata ja Jaffaa.
Ainesosat:
Kategoriat:
Yhteisön uusimmat reseptit






Kommentit (2)
Ei kommentteja.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta