13.1.2016
Marengit
Koosta riippuen n. 20-80 kpl (2 pellillistä)
Ohjeen pohjana käytetty suklaamarenkeja.
4 valkuaista
3 dl tomusokeria
liraus etikkaa
1 rkl vaniljasokeria
Muutama käytännön vinkki:
Vaahdota valkuaiset, lisää sokerit pikkuhiljaa koko ajan samalla vatkaten valkuaisvaahdon sekaan. Itse en siivilöinyt tomusokeria, mutta tuskin siitä mitään haittaakaan on. Vaahto on valmista, kun pystyt tekemään siihen vatkaimilla ”huippuja”. Voit maustaa valmiin vaahdon haluamallasi tavalla, pyörittele makuaineet esim. lastalla valmiiseen vaahtoon. Älä kuitenkaan sekoita vaahtoa paljon enää tässä vaiheessa. Vältä rasvaa ja paljon nestettä sisältäviä makuaineita. Massaan lisättävät aineet eivät saa olla myöskään liian kuumia. Laita massa pursotuspussiin ja pursota tai lusikoi marengit leivinpaperoidulle pellille. Kuivata haluamassasi lämpötilassa (kts. Muutama käytännön vinkki -kohta).
Itse jaoin massan kahteen osaan, toisen osaan lisäsin appelsiiniaromin.
Tässä vielä tahmatassukuva, eli öljyaromilla maustettu ja pelkällä vaniljasokerilla maustettu marenki vierekkäin. Tämä marenkimassa ei täysin lässähtänyt, mutta öljyn lisääminen näkyy mielestäni marengissa heti. Öljyä aromissa oli alle 1 ml.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä on malliesimerkki siitä, että vaikka kuinka eliminoi riskejä, aina voi sattua jotain yllättävää. Hyvä oppi sekä leivonnassa, että elämässä yleensäkin. Ei kannata ottaa liian vakavasti 🙂
Harmitus olisi varmasti ollut suurempi, jos koko marenkimassa olisi mennyt pilalle, mutta onneksi nyt vain puolikas.
Kyllä nämä vaniljaiset kakun koristeiksi kelpaavat.
Laitoin tuonne tahmatassuihin kuvan appelsiinisista versioista, kun öljyinen aromi erottui ja kupli marenkien reunoille. Mutta nämäkin kelpasivat paremmin kuin hyvin meidän perheen miesväelle 🙂