05.05.2014   45 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Muuta makeaa,  Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Suklaamarengit


suklaamarengit

Tämän kevään aikana olen muutamaan otteeseen tehnyt marenkeja ja viimein oli aika lisätä tämän paljon toivottu ohje myös blogiin. Marenkivaahdon valmistuksessa on useita tapoja. Itse pidän varmimpana tätä tapaa, koska marenkivaahdon lässähtämistä ei ole minulla koskaan tapahtunut. Siinä valkuais-sokeriseos lämmitetään ensin kuumassa vesihauteessa 60-asteiseksi (ilman paistomittaria lämpötila, johon juuri ja juuri kärsii koskea sormenpäällä). Vasta tämän jälkeen suoritetaan vatkaaminen.

Jos haluat tehdä tavallisia marenkeja, noudata samaa ohjetta, mutta jätä suklaa pois. Voit värjätä valkuaisvaahdon vaahdotuksen aikana elintarvikeväreillä. Itse olen käyttänyt pastavärejä, nestemäiset värit saattavat vaikuttaa epäedullisesti vaahdon rakenteeseen.

20 kappaletta

Marenki:
4 valkuaista
3 dl sokeria
60 g tummaa suklaata


Laita valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään astiaan, esimerkiksi teräskulho tai -kattila sopii hyvin. Laita toisen kattilan pohjalle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Aseta päälle valkuaisastia. Varmista, että astia on kosketuksissa vain vesihöyryn, ei kiehuvan veden kanssa. Sekoittele valkuaisseosta vesihauteessa, kunnes seoksen lämpötila on kohonnut 60 asteeseen. Käytä apuna paistomittaria.

suklaamarengit-vaihe-4

Nosta astia liedeltä. Jos käytit kattilaa, kaada valkuaisseos kulhoon, jossa vatkaaminen on helpompaa. Vatkaa seosta, kunnes se on jäähtynyt ja rakenteeltaan jämäkkää ja kiiltävää (noin 10 minuuttia). Sulata vaahdottamisen aikana tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W).

suklaamarengit-vaihe-2-3 suklaamarengit-vaihe-3-2

Kaada suklaasula ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon muutaman kerran käännellen. Huom! Suklaa sekoittuu vielä pursotettaessa, joten vältä sekoittamista, jos haluat marenkeihin selvästi erottuvia suklaaraitoja.

suklaamarengit-vaihe

Laita suklaamarenkivaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Voit myös lusikoida marenkivaahdon nokareiksi. Marenkeja tulee kaksi pellillistä.

suklaamarengit-vaihe-2

Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa noin 1,5 tunnia, kunnes marengit ovat pohjasta saakka kuivia. Molemmat pellit voi laittaa yhtä aikaa uuniin myös ilman kiertoilmatoimintoa. Peitä paiston aikana leivinpaperilla, mikäli marengit alkavat saada väriä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
71 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Tippaleivät
    Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    Liiana: Kiinnitin huomiota siihen että ohjeessa sanotaan että saa maidottonan korvaamalla maito esim. Simalla. Reseptissä kuitenkin on voita jossa on maitoa…
  • Tippaleivät
    Jaana Katriina Asikainen: Tein elämäni ensimmäiset tippaleivät ja gluteinittomina.Käytin kahta leipäjauho sekoitusta ja nesteenä simaa. Onnistuivat hyvin. En muutenkaan ole rasvapaistanut mitään. Kannattaa…
  • Keikautettu Cheese Cake
    pellavapaita: Holvaus Marsu; kiitokset. Ja onpa sinulla hauska nimimerkki! Tulee mieleen lapsuus, jolloin äiti toisinaan saattoi sanoa, ettei jotain saa "holvata…
  • Tippaleivät
    mari-johanna: Teemu: Yleensä leivonnaisten vaihto gluteenittomiksi onnistuu varsin mallikkaasti vain jauhoja vaihtamalla. Itse en ole tipaleipiä koskaan gluteenittomina kokeillut, mutta…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100