Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Teemajuhlat Nähty 4805 kertaa
 
07.05.2016
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio

LUKIJAN RESEPTIBilar-kakku


Vaahtokarkkien käyttö kakun täytteenä ei ole mikään uusi juttu, mutta joskus ideat hautuvat pitkään, ennenkuin päästään toteutusasteelle.
Ja tätä kakkua on pohdittu pitkään! Idea lähti jo Jennys matblogg pannacotta-päivityksestä.

Bilar-namut ovat tuttuja laivamatkustajille, nykyään niitä saa jo aivan lähimarketistakin. Koska nameissa on liivatetta, ei sitä tarvitse enää erikseen lisätä. Lasten suosikkeja bilarit ovat ehdottomasti. Namujen jaottelu värien mukaan on lapsille oikein mieluista puuhaa.
Ilman lapsia ei olisi äitejäkään, joten tämän kakun myötä Kinuskileipomo Piperrys toivottaa ihanaista äitienpäivää!

Vinkki 1: Jos et jaksa erotella vaahtokarkkeja värien mukaan, voi ne kaikki yhdistää koko kermamäärään. Tätä en itse testannut, joten lopullinen värisävy on yllätys 🙂
Vinkki 2: Ohjetta voi soveltaa muillakin vaahtokarkeilla tai liivatetta sisältävillä namuilla (esim. viinikumit). Itseäni jäi pohdituttamaan vadelma- ja lakritsiveneiden käyttö.
Vinkki 3: Ohje on mitoitettu halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaan. Jos teet kakun 24-26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, tuplaa ohje. Ohjeen soveltaminen menee suhteessa 15 kpl bilareita / 1 dl kermaa
Vinkki 4: Tähän kakkuun riittää pussillinen bilareita. Laskelmieni mukaan yhdessä pussissa on n. 90-100 namua. Jos kuitenkin haluat varmistua, että kaikkia värejä on riittävästi, suosittelen useamman pussin hankkimista.
Vinkki 5: Voit kokeilla täytettä myös täytekakun väliin. Täyte on todella makeaa, joten toisena täytteenä/vastaparina kannattaa käyttää esim. jotain hapanta marjaa.

Kinuskikissan ihanan vaahtokarkkikakun löydät täältä.

Inspiroivan Jennys matbloggin pannacottaohjeen löydät täältä.

100 g kaurakeksejä
25 g margariinia tai voita

6 dl Flora vispiä
90 kpl bilar-namuja
(30 kpl kutakin väriä)

Koristeluun bilareita

Valmista ensin vaahtokarkkikermat. Sulata kattilassa 30 kpl bilareita 2 dl kermaan. Itse tein kaikki samassa kattilassa aloittaen valkoisista namuista, seuraavaksi sulattelin vihreät ja lopuksi punaiset namut.
Laita vaahtokarkkikermat erillisiin astioihin ja jääkaappiin. Kerman tulee olla kunnolla jäähtynyt ennen vatkaamista, itse annoin niiden jäähtyä yön yli.

Valmista keksipohja, murskaa keksit ja lisää niihin sulatettu voi. Taputtele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota jäähtyneet vaahtokarkkikermat. Itse tein myös vaahdotuksen samassa astiassa ja samassa värijärjestyksessa kuin sulattaessa.

Kaada vaahdotetut kermat yksi kerrallaan vuokaan. Pidä kakkua pari tuntia jääkaapissa hyytymisen varmistamiseksi.
Koristele haluamallasi tavalla.