Joitakin aikoja sitten sain facebookin kautta pyynnön kehitellä vaahtokarkeista kakun brittiläisen Nigella Lawsonin minttuliköörikakkua mukaellen. Innostuin kovasti ajatuksesta käyttää vaahtokarkkeja hyydytettävän kakun raaka-aineena! Alkuperäinen ohje sisälsi minttulikööriä, mutta itse en lähtenyt tekemään tästä minttukakkua. Tuntui nimittäin siltä, että vaahtokarkit menevät hukkaan mintun voimakkaan, peittävän maun vuoksi. Teinkin siis simppelisti vaahtokarkin makuisen kakun, minttuliköörikakkuhan blogista jo löytyykin. 🙂

Itsenäisyyspäivän teemaan sopivat sini-valkoiset vaahtokarkit, jotka toivat täytteeseen vaaleansinisen/turkoosin sävyn. Halusin tuoda tämän esiin siitäkin syystä, että kaikilta ei elintarvikevärejä kaapista löydy ja värilliset vaahtokarkit ovat siis kätevä tapa saada tietyn sävyinen täyte. Erivärisiä vaahtokarkkeja löytyy isommista ruokakaupoista kiitettävä valikoima. Nämä Smurffi-vaahtikset ostin Citymarketista.