26.11.2013   33 kommenttia Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Juusto- ja hyydykekakut

Vaahtokarkkikakku


vaahtokarkkikakku

Joitakin aikoja sitten sain facebookin kautta pyynnön kehitellä vaahtokarkeista kakun brittiläisen Nigella Lawsonin minttuliköörikakkua mukaellen. Innostuin kovasti ajatuksesta käyttää vaahtokarkkeja hyydytettävän kakun raaka-aineena! Alkuperäinen ohje sisälsi minttulikööriä, mutta itse en lähtenyt tekemään tästä minttukakkua. Tuntui nimittäin siltä, että vaahtokarkit menevät hukkaan mintun voimakkaan, peittävän maun vuoksi. Teinkin siis simppelisti vaahtokarkin makuisen kakun, minttuliköörikakkuhan blogista jo löytyykin. 🙂

Itsenäisyyspäivän teemaan sopivat sini-valkoiset vaahtokarkit, jotka toivat täytteeseen vaaleansinisen/turkoosin sävyn. Halusin tuoda tämän esiin siitäkin syystä, että kaikilta ei elintarvikevärejä kaapista löydy ja värilliset vaahtokarkit ovat siis kätevä tapa saada tietyn sävyinen täyte. Erivärisiä vaahtokarkkeja löytyy isommista ruokakaupoista kiitettävä valikoima. Nämä Smurffi-vaahtikset ostin Citymarketista.

Itsenäisyyspäiväkakku

Pohja:
100 g suolaamattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä
175 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia
1 rkl ruokosokeria
½ tl suolaa

Täyte:
280 – 300 g vaahtokarkkeja
¾ dl kevytkermaa
1 liivatelehti
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
¼ dl tomusokeria
2 rkl vettä

Koristelu:
tummaa suklaata
2 puutikkua
lippunauhaa


Hienonna pistaasipähkinät ja keksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita voisulaan pähkinä- ja keksimurska, ruokosokeri ja suola. Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Levitä pähkinä-keksiseos vuoan pohjalle ja parin sentin verran reunoille.

vaahtokarkkikakku-vaihe vaahtokarkkikakku-vaihe-2

Laita vaahtokarkit mikronkestävään kulhoon. Lämmitä täydellä teholla (600–700 W) pari minuuttia. Sekoita puolen minuutin välein. Kun vaahtokarkit ovat sulaneet kuoheaksi massaksi, sekoita joukkoon kevytkerma. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on jäähtynyt, mutta ei ole ehtinyt jähmettyä.

vaahtokarkkikakku-vaihe-8 vaahtokarkkikakku-vaihe-2-2

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kevytvispi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaahtokarkkiseos. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotettu liivate. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi.

vaahtokarkkikakku-vaihe-3 vaahtokarkkikakku-vaihe-4

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele esimerkiksi suklaarouheella tai suklaasta tehdyllä koristeella. Tässä kuvio jäljennettiin Suomen kartasta. Tekniikka on neuvottu ohjeessa kuvion jäljentäminen suklaalla.

vaahtokarkkikakku-vaihe-5 vaahtokarkkikakku-vaihe-6

Itsenäisyyspäivän kakku on viimeistelty kiinnittämällä kahden puutikun varaan pätkä askartelukaupoista saatavaa lippunauhaa.

vaahtokarkkikakku-vaihe-7 vaahtokarkkikakku-vaihe-10

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
54 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit