Kinuskileipomo Pihkamarja

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut Nähty 474 kertaa
 
28.02.2019
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIBanaanileipä


Minua ei voi millään muotoa kutsua banaanin ystäväksi ja yleensä välttelen jopa siihen koskemista saati sitten syömistä, mutta kun pöydällä oli pari banaania istumassa ja vanhenemassa ajattelin leipoa ne johonkin, etteivät mene roskiin. Käytin kahta keskikokoista/pienehköä banaania, kun enempää ei ollut, mutta kolmella banaanilla leipään saa varmasti enemmän banaanin makua. Itseä tämä miedompi maku miellytti, banaani hädin tuskin maistui. Ohjeessa yhdistelin Kinuskikissan banaanileivän reseptiä ja toista löytämääni ohjetta sekä improvisaatiota.

2 – 3 banaania
60 g voita (sulatettuna)
2 dl sokeria*
3,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljauutetta
1 tl kanelia
1 tl kaardemummaa
ripaus suolaa
(pähkinä-/mantelirouhetta)

*käytin 1 dl normaalia sokeria ja 1 dl ruokokidesokeria, mutta esim. fariinisokeri ja muscovadosokeri sopivat myös

Soseuta banaanit haarukalla ja lisää niiden joukkoon sulatettu voi.
Sekoita jauhot, sokeri, mausteet ja ruokasooda keskenään. Lisää joukkoon banaani-voiseos, vaniljauute, kananmuna (ja pähkinärouhe).
Kaada voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia, kunnes leivän keskelle upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria.