28.2.2019
2 – 3 banaania
60 g voita (sulatettuna)
2 dl sokeria*
3,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljauutetta
1 tl kanelia
1 tl kaardemummaa
ripaus suolaa
(pähkinä-/mantelirouhetta)
*käytin 1 dl normaalia sokeria ja 1 dl ruokokidesokeria, mutta esim. fariinisokeri ja muscovadosokeri sopivat myös
Soseuta banaanit haarukalla ja lisää niiden joukkoon sulatettu voi.
Sekoita jauhot, sokeri, mausteet ja ruokasooda keskenään. Lisää joukkoon banaani-voiseos, vaniljauute, kananmuna (ja pähkinärouhe).
Kaada voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia, kunnes leivän keskelle upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Banaani tosiaan jakaa mielipiteitä. Mutta tuossahan banaanille kävi paremmin kuin hyvin! Vaikkei leipuri ystävä ollutkaan, niin eipä ainakaan jyrkkää tuomiota tullut. Päinvastoin. Siedätyshoitoa tässä nyt tuloksellisesti harrastettiin. 😉 – Leipä näyttää hyvältä ja tuo pala oikein maukkaalta.