26.01.2014   12 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Banaanileipä


banaanileipa

Kinuskit maailmalla -juttusarjassa tutustuttiin syksyllä Shushannaan, joka halusi jakaa paikallisen lempireseptinsä kanssamme. Kyseessä on banaanileipä, jonka luokittelisin nimestään huolimatta enemmän kakuksi kuin leiväksi. Tein reseptiin sulkeisiin muutamia omia merkintöjä. Shushannan kehotuksesta lisäsin mukaan myös kanelin ja kardemumman, sillä ne antoivat kakulle kivasti mausteisuutta. Oma leipäni taisi olla hieman liian kauan uunissa (tunti), sillä rakenne oli hieman kuivakka. Maku oli kuitenkin herkullinen! Hankalin osa leipomista on oikeastaan esivalmistelu eli banaanien kypsyttäminen, koska se edellyttää ennakointia. Minulla banaanit olivat viikon huoneenlämmössä, kunnes väri oli lupaavan mustanpuhuva. Alla vielä Shushannan johdanto aiheeseen.

Banaanileipä on ollut suosittu amerikkalaisten keskuudessa jo 1930-luvulta lähtien. Banaanileipään voi helposti lisätä oman makunsa mukaan pähkinöitä, suklaahippuja, maapähkinävoita tai kuivattuja hedelmiä. Tärkein ominaisuus banaanileivässä on kuitenkin ylikypsät ja pehmeät banaanit. Mitä pehmeämpi banaani, sitä makeampi! Itse olen lisännyt tähän reseptiin oman makuni mukaan kanelia ja osan sokerista korvaan fariinisokerilla. Joskus laitan myös kardemummaa mausteeksi. Täällä olen käyttänyt kevytpiimää, sillä muita en ole löytänytkään. Banaanileipä on saanut paljon kehuja Suomesta saapuneilta vierailta. Hämmästys on ollut suuri, kun leipää tarjotessa olen laittanut lautaselle lusikan sijasta haarukan. Amerikkalaisethan syövät kakkunsa haarukalla!

Shushanna


Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
¾ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3 isoa banaania (laitoin 3 ½ normaalikokoista)
60 g pehmennettyä voita
2 ½ dl sokeria (korvasin 1 dl fariinisokerilla)
2 kananmunaa
¾ dl piimää (laitoin 100 g kermaviiliä)
1 tl vanilja-aromia (tai vaniljasokeria)
(kourallinen karkeasti hienonnettuja pähkinöitä)


Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, suola ja mausteet pienessä kulhossa. Kuori ja muussaa banaanit haarukalla.

banaanileipa-vaihe

Vatkaa voi ja sokeri isossa kulhossa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.

Lisää banaanit, piimä ja vanilja-aromi ja sekoita tasaiseksi. Kaada jauhoseos ja sekoita esimerkiksi puukauhalla varovasti sekaisin (käytin tähänkin vatkainta).

banaanileipa-vaihe-2 banaanileipa-vaihe-3

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan (tilavuus 1,5 litraa). Myös silikonivuoka käy paistamiseen.

banaanileipa-vaihe-4

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes leivän keskelle upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa.

banaanileipa-vaihe-5

Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa. Säilytä tiukasti pussissa tai kuvun alla kuivumisen estämiseksi.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat