16.5.2024
Käytin 25 cm irtopohjavuokaa ja paksua reunakalvoa.
Pohja: 180 g Digestivejä murskattuina + 75 g Flora-margariinia sulatettuna sekoitetaan, levitetään vuon pohjalla olevalle leivinpaperille. Muista laittaa ennen levittämistä reunakalvo vuokaa kiertämään!
Liotin yön yli rn.1 dl usinoita app.tuoremehussa.
1 prk OddlyGood EasyWhipping (2,5dl ja tulee n. 1 litra vaahtoa)
vajaa 2 prk sitruunakreemiä
200g sitruunatuorejuustoa + 100g vaniljatuorejuustoa (sattui kaapissa olemaan jälkimmäinen
1,5 dl fariinisokeria. Loraus rusinoiden liotusmehua.
3,5 tl Dr Oetker liivatejauhetta
n.1,5 dl app.tuoremehua rusinoiden liottamiseen / turvottamiseen
pakastevadelmia oman maun mukaan täytteen puoliväliin, voi jättää poiskin tai muita marjojakin voinee käyttää
Laita rusinat app.tuoremehuun yöksi / useaksi tunniksi turpoamaan app.tuoremehuun / muukin mehu käy toki
Aamulla siivilöi rusinat, talleta mehu. Ota siitä 3,5 rkl erilleen, liivatejauheen turvotusta varten. Alta löydät ohjeen, miten minä toimin liivatejauheen ja app.mehun kanssa.
Vatkaa OddlyGood vaahdoksi. Lisää siihen sitruunakreemit. Kaada pieni loraus rusinoiden app.mehua vaahtoon makua tuomaan. (Pidä erillään se 3,5 rkl mehua liivatejauhetta varten)
Pehmitä vatkaamalla eri kulhossa tuorejuustota ja lisää fariinisokeri ja vanilliinisokeria ehkä 2 tl, en mitannut :/
Alla ensimmäinen liivatejauhe-kokeiluni ja laskentatapa, jolla päädyin käyttämääni määrään.
Liivatelehdet olivat loppuneet – mikä harvinaisuus! Oli vain pari ”Ötkeriä”. Päädyin avaamaan vuoden kaapissa olleen liivatejauheprkn ja otin riskin kokeilla lopulta sitä.
Koska jauhe oli ”Ötkerin”, niin laskin sen mukaan jauheen käytön. Ohje sanoi, että 1 tl jauhetta korvaa 2 liivatelehteä – varmaankin samaa merkkiä eli 1,7g/kpl painavia.
Simasuun juustokakun ohjeessa on 9g eli 4,5 Meiran liivatelehteä. Se olisi n. 5,3 kpl kevyempiä Dr Oetkerin lehtiä. Pähkäilin laittamaani ”kerma”määrää ja sitruunakreemejä ja päädyin siihen, että jos laitan 3 tl jauhetta, niin olisi ikään kuin 6 kpl Dr Oetkerin liivatelehtiä eli 10,2 g.
Tarkoitin varalta vähän yli Kinuskikissan ohjeen, kun aineksetkaan eivät aivan samat.
😀
Turvotin lopulta n.3,5 tl liivatejauhetta 3,5 rkl:een app.mehua, jossa olin rusinat turvottanut ja saman kipon sitten mikroon lykkäsin 30 sekunniksi. Jäähdyttelin lusikalla sekoitellen seosta tovin ja lisäsin sen tohuena nauhana uorejuusto-fariinisokeriseokseen vatkaimen alinta tehoa käyttäen, huolella vatkaten kuitenkin.
Lopuksi yhdistin ”Kerma”vaahto-sitruunakreemiseoksen liivateseokseen. Lisäsin rusinat nuolijalla sekoittaen.
Kauhoin täytteestä puolet keksipohjan päälle, laitoin pakastevadelmia koko pinnan päälle, mutten ihan vieri viereen silti. Loppu täyte päälle ja kakku hyytymään yön yli jääkaappiin. Jännitti paljon, miten onnistuisi liivatejauhe-testini 🙂
Aamulla tein kuorrutteen hyvin hyytyneen kakun pinnalle. Kuorrute on Peilikirkas suklaakuorrute juustokakulle. Hyvin helppo ja maukas, ei makea ollenkaan. Todella kuin peili, kuvaankin oli vaikea saada sopivaa näkymää.
Kakun rakenne on pehmeä, suussa sulava. Onnistuin siis mainiosti liivatejauheen avulla 😀 Silti aion pysyä Meiran liivatelehtien käyttäjänä pääsääntöisesti. Varma on aina varmaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä