Kinuskileipomo pahakari

Kategoria: Kesätempaus,  Kevyet herkut,  Muuta makeaa Nähty 25533 kertaa
 
18.06.2014
 
6 kommenttia

Kevyt vadelmamousse


Täydellinen kesäresepti, ensimmäisen kerran mieheni teki tätä minulle hemmotellakseen ja siitä asti olen ollut myyty. Tämä kuuluu ehdottomasti juuri kesään, vadelmien raikkaus ja moussen makeus on parhaimmillaan terassilla istuen ja nauttien auringosta. Tai sateesta. Ja hyvältä se maistui myös eilen raekuuroja tuijotellen ja toppatakissa istuen.

Kevyt vadelmamousse (4 annosta)

2 munan valkuaista
1 dl rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaniljajugurttia
1 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
3 liivatetta
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g vadelmasosetta

1. Laita liivatteet kylmään veteen
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vaahdotuksen lopussa puolet sokerista vähitellen
3. sekoita tuorejuusto, rahka, jugurtti, loppu tomusokeri sekä sitruunamehu keskenään
4. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää se ohuena nauhana tuorejuusto -seokseen voimakkaasti vatkaten
5. Nostele valkuaisvaahto tuorejuustoseoksen joukkoon
6. Ota seoksesta puolet erilleen ja lisää siihen vadelmasose. Sekoita varovasti sekaisin.
7. Annostele mousset laseihin, kerroksittain valkoista ja punaista moussea.

Nauti!