4.3.2018
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g voita/margariinia
1,5 dl maitoa/kermaa/piimää/maustamatonta jugurttia tms.
2 munaa
n. 2 dl suklaahippuja/rouhetta (minulla n. 100 g maitosuklaarouhetta ja 70 g valkosuklaarouhetta)
Sulata voi/margariini mikrossa ja anna jäähtyä. Sekoita kaikki kuivat aineet suklaata lukuunottamatta keskenään kulhossa. Sekoita sulatettu voi/margariini, neste (maito/piimä/jugurtti tms.) ja munat keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä voi-munaseos ja kuivat aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi kuitenkaan vatkaamatta sitä. Kääntele lopuksi suklaahiput/rouhe taikinaan esim. nuolijan avulla. Voitele (ja tarvittaessa jauhota) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla n. 30 min. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Upea suklaaruusu! 🙂 Näyttävä todellakin ihan sellaisenaan mutta ei hullumpi tomusokeri kuorrutteen kanssakaan.
Nam! 🙂