Kinuskileipomo Tiinan herkku

Kategoria: Kääretortut Nähty 5678 kertaa
 
23.09.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIKurpitsakääretorttu (Gluteeniton)


Harvoin sitä tulee gluteenittomia leivonnaisia tehtyä mutta nyt ajattelin että kokeilen, kun vieraaksi oli tulossa vieras joka ei viljaa voinut käyttää. Lopputulos oli ihanan kuohkea kääretorttu.

KÄÄRETORTTUPOHJA

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1½ dl perunajauhoa

TÄYTE

Kurpitsahilloa
Kuohukermaa
Valio maustettua rahkaa (vanilja)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja  sokeroidulle leivinpaperille.

Vaahdota kerma ja sekoita maustettu rahka joukkoon.
Levitä kurpitsa hillo levyn päälle.  Levitä kermarahka seos viimeiseksi ja kääri torttu rullalle.

KURPITSAHILLO

1  kg kurpitsaa
½ dl  vettä
500 g hillosokeria

Mittaa kattilaan kurpitsanpalat ja vesi, Keitä seosta noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsanpalat ovat täysin pehmmenneet. Soseuta sauvasekoittimella hieman. Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.