6.9.2016
Pohja:
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl kaurahiutaleita tai gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljajauhetta tai 1tl vaniljasokeria
100g voita tai margariinia
Päälle:
noin 4 omenaa viipaloituna
1dl vaniljakreemijauhetta (sallisen) tai vaniliinikreemijauhetta (Ruoveden herkun) ja 3 dl vettä
200g vaniljarahkaa
ripaus kanelia ja sokeria
Valmista ensin päälle laitettava vaniljakreemi sekoittamalla vispilällä vaniliini/vaniljakreemijauhe kylmän veden joukkoon ja anna kreemin tekeytyä 15 minuuttia sillä välin kun valmistat pohjan. Voitele piirakkavuoka.
Sulata rasva, Vaahdota munat ja sokeri, sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe sekä vaniljajauhe keskenään ja sekoita jauhoseos sulan rasvan kanssa vuorotellen hieman lisäten sokeri-munavaahdon sekaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita rahka vaniljakreemin sekaan ja laita seos piirakkavuokaan pohjan päälle ja tasoita veitsellä tasaiseksi. Laita päälle joka puolelle omena viipaleita ja ripottele omenien päälle kanelia ja sokeria. Paista 200 c asteisessa uunissa noin 30 min. Nosta piirakka jäähtymään huoneen lämpöön ja tarjoile jäähtyneenä sellaisenaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Anne-Marie : Tuo pohja määrän laittaisin ainakin noin isoon pellilliseen kolmikertaisena kun välillä olen tehnyt tuon saman pohjan tavalliseen vuokaankin kaksinkertaisena, kun on aika ohut pohja näin yksinkertaisena. Tuo täyte saattaisi kyllä ehkä riittää kaksinkertaisena tehtynäkin ja omenia tosiaan sen verran että joka puolelle piirakkaa tulee omenasiivuja. Jos haluat laskea tarkat määrät miten sopii sinun uunipeltiisi niin voit hyödyntää tätä kinuskikissan muunnos taulukkoa lähtövuoka on 24 cm http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/ Lämpötila voi olla sama tai 225 ja uskoisin että melko sama aika riittää kun jakautuu kuitenkin pellille tasaisesti. Toki aina paisto ajat on viitteellisiä kun uuneissa on eroja. Toivottavasti onnistuu hyvin tämä on kyllä mielestäni helppo tekoinen 🙂