Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat,  Syksy Nähty 18315 kertaa
 
06.09.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIVaniljainen omenapiirakka


Syksy on ihanien kotimaisten omenien aikaa sain äidiltäni valkeakuulaita ja innostuin niistä tekemään tätä ihanaa piirakkaa.

Pohja:
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl kaurahiutaleita tai gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljajauhetta tai 1tl vaniljasokeria
100g voita tai margariinia

Päälle:
noin 4 omenaa viipaloituna
1dl vaniljakreemijauhetta (sallisen) tai vaniliinikreemijauhetta (Ruoveden herkun) ja 3 dl  vettä
200g vaniljarahkaa
ripaus kanelia ja sokeria

Valmista ensin päälle laitettava vaniljakreemi sekoittamalla vispilällä vaniliini/vaniljakreemijauhe kylmän veden joukkoon ja anna kreemin tekeytyä 15 minuuttia sillä välin kun valmistat pohjan. Voitele piirakkavuoka.
Sulata rasva, Vaahdota munat ja sokeri, sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe sekä vaniljajauhe keskenään ja sekoita jauhoseos sulan rasvan kanssa vuorotellen hieman lisäten sokeri-munavaahdon sekaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita rahka vaniljakreemin sekaan ja laita seos piirakkavuokaan pohjan päälle ja tasoita veitsellä tasaiseksi. Laita päälle joka puolelle omena viipaleita ja ripottele omenien päälle kanelia ja sokeria. Paista 200 c asteisessa uunissa noin 30 min. Nosta piirakka jäähtymään huoneen lämpöön ja tarjoile jäähtyneenä sellaisenaan.