Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Täytekakut Nähty 10321 kertaa
 
19.05.2016
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIMinttusuklaakakku


Tämän kakun pöllö koristeet valmistuivat hetken ispiraatiosta, kun minulla oli jäänyt hieman massaa muista leipomuksista. Säilytin pöllöjä rasiassa tovin kunnes keksin että laitan ne äitien päivä kakun päälle. Näin eräässä Facebookin leivontaryhmässä kivan idean kanto kakusta ja totesin sen täydelliseksi ideaksi pöllöjen alle. Kehittelin täytteet itse uudesta valion minttu-suklaa rahkasta ja toisen täytteen pandan minttu muru maitosuklaasta. Pari päivää ennen kakun tekoa sain vielä idean huskysta kannen juurella tavoittelemaan pöllöjen luo pääsyä.

Pohja
8 kananmunaa muutoin tehty tämän ohjeen mukaan http://www.kinuskikissa.fi/tumma-sokerikakkupohja/?hakusivu=1

Kostutukseen maitoa (laitoin mutu tuntumalla lasillisen joten tarkkaa määrää en osaa sanoa) ja 1 tl vaniljasokeria

Täyte 1
2 prk(a 200g) valio minttusuklaa rahkaa
4dl vispikermaa
2 tl sokeria
marianne crush pussi (käytin suurimman osan pussista tähän täytteeseen ja pussin pohjalle jäi hieman jonka käytin tuohon toiseen täytteeseen.)
Täyte 2
2dl vispikermaa
145 g panda minttumuru suklaa
175g vanilja tuorejuusto

Suklaakerma päälle:
2dl vispikermaa
100g maitosuklaata
Kaarna:
noin 200g maitosuklaata
reunakalvoa tai leivinpaperia

Pöllöt osa kukkamassaa ja osa sokerimassaa ja huskyn tein kinuskikissan vaniljamassasta muotoilemalla.

Valmista tumma sokerikakku pohja kinuskikissan ohjeen mukaan. Annan pohjan jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Valmista täyte 1:
Vaahdota kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon sokeri ja rahka. Lisää joukkoon marianne crush varovasti sekoittaen.

Valmista täyte 2:
Vaahdota vispikerma ja sulata suklaa. Sekoita sula suklaa kermavaahtoon ja lisää lopuksi tuorejuusto joukkoon samalla sekoittaen.

Kostuta pohjaa vaniljamaidolla ja levitä täyte 1 ensimmäiseen väliin ja nosta pohjalevy päälle sekä kostuta se ja laita täyte 2 päälle. Nosta kakun kansi päälle ja kostuta se vaniljamaidolla.

Laita kakku jääkaappiin ja anna täytteen makujen tasaantua mielellään yön yli.

Reunoille tulevaa kaarnaa varten sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja levitä sula suklaa leivinpaperikaistaleen tai reunakalvon päälle ja laita päälle leivinpaperi pala kääri paperi rullalle ja laita jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen. Valmista kaarna vähintään pari tuntia ennen kakun päällystämistä suklaa kermalla.

Valmista suklaa kerma vatkaamalla vispikerma vaahdoksi ja sulattamalla suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita suklaasula vispikerman joukkoon ja levitä suklaakerma kakun päälle ja reunoille.  Ota kaarnakoristetta varten suklaa leivinpaperikäärö pois jääkaapista tai pakastimesta. Rullaa rulla auki niin suklaa irtoaa kivoina kaistaleina, jotka näyttävät kaarnalta. Laita kaistaleet kakun reunoja kiertämään, niin että saat kaarnamaisen vaikutelman kakkuun. Sulatin hieman suklaata ( n.6 palaa) mikrossa ja laitoin pieneen minigrip pussiin johon leikkasin pienen reunan ja pursotin kakun päälle suklaalla puun vuosirengas kuvion. Voit laittaa suklaat myös paloina minigrip pussiin ja laittaa suljetun pussin kuumaan veteen. Laita kakku jääkaappiin ennen tarjoilua.

Jos haluat kakun päälle hahmoja sokeri tai kaulintamassasta voit ne valmistaa hyvissä ajoin massasta muotoilemalla. Säilytä koristeita rasiassa huoneenlämmössä ja nosta koristeet kakun päälle laittaessasi kakun tarjolle.