16.10.2007   87 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Maidoton,  Pähkinätön

Tumma sokerikakkupohja


Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin. Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin. Leivin- ja kaakaojauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. Huomaathan, että myös pohjan paistoaika riippuu taikinan koosta. Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja. Katso myös tavallisen sokerikakkupohjan ohje.

Ainekset:
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Paistaminen:
175 astetta, alatasolla 40 min

Kostutus:
5 munan pohjaan 2 – 2 ½ dl

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

tumma_sokerikakkupohja1.JPG

Ota esille kaksi saman kokoista lasia.

Riko munat toiseen lasiin.

Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.

tumma_sokerikakkupohja2.JPG

Kaada sokeri kulhoon.

tumma_sokerikakkupohja3.JPG

Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Laita lasin pohjalle n. ½ dl kaakaojauhetta. Mittaa loput jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee 50-75 % ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.

tumma_sokerikakkupohja4.JPG

tumma_sokerikakkupohja5.JPG

Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

suklaakakkupohja21.JPG

Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

tumma_sokerikakkupohja6.JPG

Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).

tumma_sokerikakkupohja7.JPG

tumma_sokerikakkupohja8.JPG

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Huomaa, että pieni taikina kypsyy nopeammin. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi sen palamisen. Yritä kuitenkin odottaa vähintään 20 minuuttia, sillä pohja lässähtää helposti paistamisen alkuvaiheessa.

Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Voit varmistaa kypsyyden cocktailtikulla: kakku on kypsä, kun tikku jää kuivaksi. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

tumma_sokerikakkupohja9.JPG

tumma_sokerikakkupohja10.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
82 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit