Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Pääsiäinen Nähty 55248 kertaa
 
21.03.2016
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton

LUKIJAN RESEPTIMignon- suklaajuustokakku


Mignon muna kuuluu minulla ehdottomiin pääsiäisherkkuihin, joten halusin kokeilla tehdä siitä juustokakun. Laitoin joukkoon myös hieman suklaata, jotta kakku jähmettyisi ilman liivatetta. Sain äskettäin kuulla että jossain tuorejuustoissa saattaa olla liivatetta, joten kävin eviran sivuilla tarkastamassa käyttämäni tuorejuuston e-koodit ettei siinä ole käytetty liivatetta ja se oli ainakin hyydytetty muilla tavoin. Tämä on tärkeää silloin, jos vaikka tekee kakun ihmisille, joilla uskonnollinen vakaumus kieltää liivatteen käytön. Laitoin käyttämäni tuorejuusto merkin sulkeisiin, mutta toki voi muutakin käyttää.

Vinkki! mignonit ja oreot(tarkista tuoteseloste ) ovat maidottomia, joten saat tästä maidottoman käyttämällä maidotonta suklaata ja maidotonta margariinia sekä vaihtamalla vispikerman esimerkiksi vispautuvaan soijavispiin tai kookoskermaan ja tuorejuuston tilalle voi käyttää esimerkiksi oatlyn på mackan maustamaton tuorejuuston kaltaista kasviperäistä levitettä. tämä kakku on melko pieni joten jos haluat tehdä isomman niin tässä vuokien muunnostaulukko mistä voit katsoa apuja kakun muuntamiseen isommaksi http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/

Pohja:
140 g oreo täytekeksejä
50 g laktoositonta voita tai margariinia

Täyte:
2 (104g) mignon munaa
50 g tummaa suklaata
2dl laktoositonta vispikermaa
1tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
200g laktoositonta tuorejuustoa ( valio viola)

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sula rasva joukkoon. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 18cm) pohjalle leivinpaperinpala,  painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle Älä painele liian tiiviiksi, jottei pohja ole leikatessa liian kova. Paloittele suklaa ja mignonit mikron kestävään astiaan. Vaahdota vispikerma ja sulata suklaa sekä mignonit mikrossa miedolla teholla. Sekoittele mikrolämmityksen välissä suklaata jottei se pala pohjaan. (Voit halutessasi sulattaa suklaan ja mignon munat vesihauteessa.) Sekoita sulanut suklaa-mignon seos vaahdotetun kerman joukkoon ja lisää lopuksi sekoittaen tuorejuusto ja sokerit joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan keksimurskan päälle ja tasoita pinta lusikalla tai nuolijalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. Minä tein harakan ja pesän sokerimassasta ja käytin linnunmunat suklaamunia koristeluun.