Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Valkosuklaa-mustaherukkapiirakka

26.5.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-147_600x600.jpeg

Valkosuklaa-mustaherukkapiirakka
(8-9 palaa)

Vinkki: Jos haluat tehdä piirakan pyöreään vuokaan (halkaisija n. 25-27 cm), niin suurenna pohjataikinaa noin kolmanneksella. Täytteen voit tehdä muutoin samankokoisena, mutta lisää mustaherukoita ja valkosuklaata myös noin kolmannes enemmän.

Pohjataikina: 
75 g voita
1/2 dl sokeria
1 pieni kananmuna
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 3 dl (pakaste)mustaherukoita
2 tl perunajauhoja
60 g valkosuklaata rouhittuna
250 g mascarpone-juustoa
1 pieni kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaahdota hetki. (Jos taikina näyttää kananmunan lisäämisen jälkeen ns. juoksettuvan, niin lisää heti pieni määrä jauhoja).
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne parissa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa.

Peitä irtopohjaisen piirakkavuoan (11 x 35 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kannattaa myös varulta laittaa vuoan ympärille suojaksi hieman foliota, jos pohjan raoista tihkuu rasvaa. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä  reilusti jauhoja apuna.

Sekoita perunajauhot kohmeisten mustaherukoiden sekaan ja levitä marjat pohjataikinan päälle.
Rouhi valkosuklaa pienemmiksi paloiksi ja ripottele marjojen päälle.

Sekoita mascarpone, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri hyvin keskenään ja kaada seos vuokaan marjojen päälle. (Täytettä on aika reilusti, joten sitä kannattaa jättää suosiolla hieman kulhon pohjalle, jos näyttää ettei mahdu).

Paista piirakkaa 175 asteessa alimmalla tasolla noin 40-45 minuuttia (tämä aika pakastemustaherukoilla, tuoreilla marjoilla voi riittä hieman vähemmän).

Ainesosat

Herukka/viinimarjaSuklaa

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

KesäMakeat piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (6)

maris
Kinuskileipomo maris
16.7.2017 23:05

Miranster, kiitti! Itsekin kyllä tykkään, ja onneksi pian saa taas tehdä ihan tuoreista mustaherukoista. 😊

Miranster
Kinuskileipomo Miranster
16.7.2017 19:30

Ihana resepti.

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
2.6.2017 19:24

Onpa herkullisen näköistä! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
27.5.2017 17:25

Satu: no niinpä! Mutta ei sentään samaa piirakkaa oltu tehty. 😅 Mustaherukkaa pitäisi kyllä yrittää enemmänkin hyödyntää leivonnassa. Se sopii yllättävän hyvin monenlaiseen makeaan herkkuun. Ja tähän piirakkaan puolestaan sopivat ihan mitkä tahansa marjat yksin tai yhdistelminä. Kiitti kommentistasi! 🙂

mari-johanna: kiitti sinullekin! Vaikka itse en valkosuklaasta ihan pelkiltään erityisesti välitä, niin kaikissa täytteissä se kyllä toimii. Ja paahdettuna varsinkin on ihan huippua!
Tuo pitkulainen irtopohjapiirakkavuoka on kyllä toimiva. En löydä mitään pahaa sanottavaa. Ja kokonsa puolestakin sopii näihin minun puuhasteluihin. 😊

Satu
27.5.2017 14:53

Mustaherukkapiirasta siis sinullakin! 🙂 Valkosuklaa on ihana makupari mustikan kanssa, joten varmasti se sopii mustaherukkaankin. Minulla on vielä pakkasessa mustaherukoita tuon edellisen piirakan jäljiltä, joten pitääpä laittaa resepti muistiin.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
27.5.2017 07:04

Voi miten tämäkin näyttää niin herkulliselta! 🙂
Kiva että ohje on tuohon pieneen Kinuskikissan vuokaan, saa erilaisia makuelämyksiä kun kerta vuoka kotona on.
Tässä ohjeessa varmasti valkosuklaa antaa oman pikantin lisänsä! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa