31.3.2018
Vadelma-persikkarahkapiirakka
(n. 7 palaa)
Pohja:
60 g voita
1/4 dl (kookos)sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 rkl psylliumjauhetta
reiluhko 1/2 dl kauramaitoa (tai muuta maitoa)
1 3/4 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
Täyte:
n. 1/2 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
1/2 dl vadelmia + ripaus perunajauhoja
250 g (1 prk) kermarahkaa (rasvaa 10%)
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 säilykepersikan puolikasta
Sekoita psylliumjauhe kauramaitoon ja anna turvota n. 5 minuuttia.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kaurajauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon vuorotellen psyllium-maitoseoksen kanssa.
Painele taikina kaurajauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (n. 9,5 cm x 33 cm ) pohjalle ja reunoille. Vuoan pohjalle voit laittaa suojaksi pohjan kokoisen leivinpaperipalan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja nosta piirakkavuoka pakastimeen. Kun uuni on valmis, laita piirakkapohja esipaistumaan noin 10-15 minuutin ajaksi. Laske lämpö sitten 175 asteeseen.
Sekoita kermarahka, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Pilko persikat kuutioiksi.
Levitä tai tiputtele vadelmamarmeladia esipaistetun pohjan päälle sekä marmeladin päälle vadelmat. Kaada rahkatäyte pohjan päälle ja ripottele lopuksi pinnalle persikan palat. Voit halutessasi tipotella vielä vadelmamarmeladia täytteen pinnalle.
Jatka piirakan paistamista 175 asteessa noin 30 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten tekeytymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos nalamuru!
No tiedä niin liinan kauneudesta, mutta olen sitä varmasti aikoinaan kieli keskellä suuta (ja tuskan hiki otsalla) nykertänyt, ja vieläpä saumurilla huristellut reunatkin. 😊
Tuo vuoka on oikeasti tosi kätevä kaikinpuolin ja varmasti monen suosikkivuoka. Itsekin tulee usein juuri tuohon vuokaan tartuttua. 🙂