Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Sitruunatäytepikkuleivät

16.3.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_1F4BE63C-D38E-4C27-9303-870FBE29929F_600x600.jpeg

Sitruunatäytepikkuleivät
(noin 30-40 kpl minikokoisia täytepikkuleipiä)

Pikkuleipätaikina:
85 g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 pieni kananmuna/puolikas iso (huoneenlämpöinen)
1 tl sitruunan kuoriraastetta
ripaus vaniljajauhetta/1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Sitruunatäyte: (muokattu tästä reseptistä).
1  1/2 dl kuohukermaa
3/4 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3/4 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunan kuoriraastetta

Pikeerikuorrutus:
1 kananmunan valkuainen
n. 2 1/2 dl tomusokeria
pastavärejä

lisäksi: pikkuleipämuotti/-muotteja (itse käytin näitä muotteja),
pieniä pursotuspusseja/minigrip-pusseja, pussinsulkijoita

Vaahdota pehmeä voi vaaleaksi. Lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista kunnes koostumus on vaalea ja ilmava.
Lisää kananmuna, sitruunan kuoriraaste ja vaniljajauhe. Jatka vaahdottamista 1-2 minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos siivilän läpi parissa kolmessa erässä. Jatka sekoittamista vatkaimen pienimmällä nopeudella kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin.
Laita taikina tuorekelmun päälle ja taputtele litteäksi paketiksi. Anna olla jääkaapissa 2-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Taikinan voi myös pakastaa.

Kauli taikina ohueksi levyksi (käytä tarvittaessa vähän jauhoja apuna). Ota levystä haluamallasi muotilla pikkuleipiä ja siirrä ne leivinpaperin päälle pellille (nämä eivät juuri leviä uunissa, joten voi laittaa lähes vieri viereen).
Tässä vaiheessa voit halutessasi nostaa pellin pikkuleipineen jääkaappiin noin 10 minuutin ajaksi. Näin pikkuleivät säilyttävät vielä paremmin muotonsa uunissa.

Paista 175 asteessa noin 5-7 minuutin ajan (ei tarvitse saada juurikaan väriä). Anna pikkuleipien hetken aikaa jäähtyä pellillä ja nosta ne sitten ritilälle tai muulle alustalle.

Jos haluat koristella pikkuleivät pikeerillä, tee se tässä vaiheessa. Mittaa kananmunan valkuainen ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella noin parin minuutin ajan. Jos pikeeri on liian löysää, lisää tomusokeria, jos taas liian paksua lisää muutama tippa vettä/sitruunamehua. Itse teen pikeerin aina vähän näppituntumalla, ilman mittailuja. Tarkemmat ohjeet pikeerin valmistamiseen löytyy esim. Kinuskikissalta täältä.
Jaa pikeeri pieniin kippoihin ja värjää haluamasi värisiksi pastaväreillä. Itse käytin näissä pikkuleivissä valkoista, keltaista, vaaleanpunaista, mustaa, vihreää ja oranssia pikeeriä. Rajaamiseen ja täyttöön käytin samaa pikeeriä.
Laita pikeerit pieniin pakastus- tai pursotuspusseihin ja leikkaa kulmiin pienet aukot. Voit käyttää myös pientä pyöreäsuista tyllaa. Kuorruta ja koristele puolet pikkuleivistä pikeerillä ja anna kuivua useampi tunti tai seuraavaan päivään.

Sitruunatäytteen valmistaminen:
Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri, lisää kuohukerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Nosta pois levyltä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kiisselikattilan kylmään vesihauteeseen.
Sekoita kiisselin joukkoon sitruunamehu, sitruunan kuoriraaste ja vanilliinisokeri.
Levitä tai pursota täytettä pikkuleiville ja paina toinen pikkuleipä kanneksi täytteen päälle. Laita pikkuleivät jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

KevätPääsiäinenPikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (6)

maris
Kinuskileipomo maris
24.3.2018 20:14

Irzu, kiitos! ❤️

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
24.3.2018 19:20

Voi kun ihania!

maris
Kinuskileipomo maris
17.3.2018 16:03

Voi kiitokset teille Kinuskiemo, mari-johanna ja Katariina! Kylläpä tuli hyvä mieli kommenteistanne. ☺️ Ottakaapas siitä nyt pikkuleipämaistiaiset, olkaa hyvä! Ja jokaista laatua! Ovat niin pieniä, että varmasti mahaan mahtuu – vaikka santsikierroskin. 😊
mari-johanna: juu, minä tosiaan harrastan pakastamista tosi paljon. Lähes aina osa leivontatuotoksistani saa kylmää kyytiä. 😄 Ja kokemukseni ovat kyllä hyviä: en muista, että mikään olisi mennyt totaalisesti pilalle pakastamisen takia. Jos joskus harvoin on jotain tullut, niin ne ovat olleet lähinnä ulkonäöllisiä ”kauneusvirheitä”. Mutta maku ei ole koskaan pakastamisen takia mennyt pilalle tai edes huonontunut.

Katariina H
Kinuskileipomo Katariina H
17.3.2018 12:30

Tosi nättejä! Aivan kuin olisi leipomosta ostanut! Ja varmasti tosi hyviä. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
17.3.2018 07:52

Aivan kerrassaan suloisia! 🙂
Sinä se Maris olet varsinainen pikkuleipätehtaan haltija. Ei ole nimittäin ensimmäinen kerta kun jaksat väkästää valtavan määrän ihania pikkuleipiä.
Tervetuloa pääsiäinen, Mariksen luona ollaan jo valmiina.
Pakastamiskuviotkin olet jo ehtinyt selvittää.
Viimeksi nimittäin eilen taisin miettiä, että on se hyvä että meillä on Maris täällä Kinuskeissa. Sinä kun useinmiten syystätai toisesta pakastat ja testaat kestävyyden.
Meidän perheessä taas harvemmin mikään pakkaseen asti ehtii.
Ja moni juuri pohtii noita pakastus mahdollisuuksia.

Kinuskiemo
17.3.2018 00:00

Ihania!!! Nyt iski pääsiäisfiilis täydellä voimalla. Pääsiäinen tänne ja äkkiä sittenkin! Joka nämä pikkuleivät tuo tarjolle, varautukoon, että jokainen haluaa maistaa ainakin pupun, porkkanan ja tipun. Ja loputkin symppis kuviot, jos vatsa vain vetää. Suloisia ! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa