27.7.2017
Sitruunamuffinssit mansikkakuorrutteella
(n. 10-12 kpl)
Muffinssitaikina: (alkuperäinen ohje täällä)
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl sitruunan kuoriraastetta (n. yhden sitruunan kuori)
3/4 dl sitruunan mehua (n. yhden sitruunan mehu)
2 kananmunaa
3/4 dl rypsiöljyä
1/2 dl kermaa, maitoa tai kasvimaitoa
Kuorrute: (alkuperäinen ohje täällä)
150 g mansikoita
1 1/2 dl vispikermaa
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikejauhetta
(ripaus vaniljajauhetta)
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunasta kuori sekä purista mehu.
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja sitruunan kuoriraaste keskenään.
Sekoita vispilällä tai puuhaarukalla toisessa kulhossa kananmunat, rypsiöljy, kerma ja sitruunan mehu. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista muffinsseja 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna hetken jäähtyä.
Leikkaa/koverra veitsen kärjellä muffinssien päältä pieni kartionmuotoinen pala pois. Näin saat hieman mansikkakuorrutetta muffinssien sisällekin.
Soseuta mansikat esim. sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sokeri, mansikkasose ja vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhe.
Laita mansikkakuorrute pursotuspussiin, jossa on esim. tähtitylla. Pursota kuorrutetta ensin muffinssien keskellä oleviin koloihin ja vasta sen jälkeen ruusukkeiksi muffinssien päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo: No nyt kun sanot ja tarkemmin asiaa itsekin katson, niin kesähatultahan nämä kyllä näyttävät. 😎 Kiitokset kommentista! 😊