17.7.2017
Suklaa-kirsikkapiiraat
(minimuffinssipelillä n. 24 kpl)
Vinkki: Piiraiden pohjataikinaa saattaa olla reilunlaisesti täytteeseen nähden. Jos taikinaa jää yli, sitä ei kannata heittää pois. Voit valmistaa siitä piiraspohjakuppeja ja täyttää ne myöhemmin esim. tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla. Paista tällöin piiraspohjia n. 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita.
Piirastaikina:
100 g voita
2 1/2 vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Kirsikkatäyte:
300 g tuoreita kirsikoita (punnittu kivineen)
50 g tummaa suklaata
3/4 dl fariinisokeria
ripaus vaniljajauhetta/1 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelysjauhoa
2 tl sitruunan mehua
Vaniljatäyte:
200 g ranskankermaa (rasvaa vähintään 28%)
60 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 – 3/4 dl tomusokeria
1/4 tl vaniljajauhetta
1/4 tl vanilja-aromia
(1-2 rkl vaniljakreemijauhetta)
Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa keskenään. Lisää sekaan kuutioitu voi ja nypi seosta sormin, kunnes se on tasaisen murumaista. Lisää kananmuna ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Kääräise taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.
Huuhtele kirsikat vedellä, kuivaa ja poista kivet. Pilko kirsikat kuutioiksi/lohkoiksi.
Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi.
Voitele minimuffinssipellin kolot voilla ja jauhota ne kevyesti
Kauli pohjataikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota pyöreällä muotilla (halkaisija n. 7 cm) taikinasta piiraspohjia ja aseta ne muffinipellin koloihin.
Pistele terävällä veitsellä muutama reikä piiraspohjiin ja siirrä sitten muffinssipelti pakastimeen noin 15 minuutin ajaksi. Näin piiraspohjat eivät ”valahda” ja menetä muotoaan esipaistamisen aikana.
Paista piiraspohjia 175 asteessa uunin alatasolla noin 7 minuuttia.
Sekoita lohkotut kirsikat, suklaarouhe, fariinisokeri, vaniljajauhe, sitruunan mehu ja maissitärkkelysjauho keskenään.
Jaa kirsikkatäyte esipaistettujen piiraspohjien päälle. Jos kirsikkoista on tullut runsaasti mehua, jätä suosiolla osa nesteestä kulhon pohjalle.
Jatka piiraiden paistamista 175 asteessa n. 18-20 minuuttia.
Anna piiraiden jäähtyä ja tee sillä välin vaniljatäyte.
Vatkaa ranskankerma ja tomusokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sekä vaniljajauhe ja vanilja-aromi. Jatka vaahdottamista kunnes vaahto on sopivaa pursotettavaksi. Jos täyte jää löysäksi, voit lisätä joukkoon hieman vaniljakreemijauhetta. Maista ja lisää tarvittaessa vielä tomusokeria makusi mukaan.
Laita täyte pursotuspussiin jossa on tähtitylla ja pursota piiraiden päälle. Ripottele koristeeksi suklaarouhetta, nonparelleja tai laita tuoreita kirsikoita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitti, Irzu. 😊
Nämä nyt oli tämmöiset ensimmäiset kirsikkaviritelmäni. Vähän oli hakemista, kun en oikein tiennyt miten kirsikka esim. uunissa käyttäytyy jne. Mutta jäi kyllä kipinä, että haluttaisi kokeilla enemmänkin jotain kirsikkajuttuja. 😋
Nyt muistin, että minäkin tein toissa jouluna juuri piparkakkutaikinasta ”jälkkärikulhoja” muffinssipellin väärällä puolella. Siihen tarkoitukseen olikin sopivan kokoinen piparkakkumuotti, mutta tähän ei nyt sitten ollutkaan. Pitää yrittää etsiskellä, josko jostain löytyisi, niin pääsisi noita kukkapohjia vähän paremmalla onnella testaamaan. 😊